Ska jag köpa American Airlines i juli 2021?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jun 22, 2021
  • American Airlines aktiekurs sjönk med 1,53% under måndag morgon.
  • Företaget ställde in en rad flygningar i helgen på grund av personalbrist när efterfrågan ökat drastiskt.
  • Flygbolaget publicerar sin nästa resultatrapport den 22 juli, så ska jag köpa AAL-aktier nu?

Aktierna i American Airlines Group Inc. (NASDAQ: AAL) drog sig tillbaka igår och förlängde förra veckans förluster ned mot 22,00 dollar per aktie. Företaget sa att det skar ned antalet flygningar i helgen (trots ökande efterfrågan) på grund av brist på personal. Flygbolaget ställde in 120 flygningar på lördag och ytterligare 176 på söndag. Det uppgav att de ställde in hälften av flygningarna på grund av att flygbesättningar inte fanns tillgängliga.

American Airlines taleskvinna Sarah Jantz sa:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det dåliga vädret, i kombination med arbetskraftsbristen som en del av våra leverantörer kämpar med, och den [snabba] ökningen av kundernas efterfrågan har lett till att vi har byggt in ytterligare motståndskraft och säkerhet för vår verksamhet genom att justera en bråkdel av vår planerade flygning under mitten av juli.

Jantz sa att företaget gjorde riktade justeringar av flygschemat för att försöka minska antalet berörda kunder.

Vad betyder detta för American Airlines?

Investerare bör se på detta som ett ökat lager snarare än en möjlighetskostnad. Företaget meddelade att de gjorde justeringar av flygningarna på marknader där kunderna har många alternativ för ombokningar. Därför kommer de sannolikt att betjäna nästan alla omplanerade flygningar vid något tillfälle inom kort. Det betyder att topplinjen inte kommer att påverkas allvarligt.

Sammanlagt 50 miljoner amerikaner reste med flyg förra månaden, 19% mer än antalet som rapporterades i april. Den här månaden har siffran redan överstigit 35 miljoner, vilket återigen illustrerar effekterna av upphävandet av flygrestriktionerna.

Den amerikanska flygbranschen studsar tillbaka efter en tuff period under 2020 och även under början av detta år. Saker och ting ser nu ut att ljusna, vilket inte bara är goda nyheter för flygbolagen utan hela flygindustrin som helhet.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: AAL testar 100-dagars MA

Tekniskt sett verkar American Airlines aktiekurs utmana trendlinjestödet intill det 100 dagars glidande genomsnittet. Aktien har störtat de senaste handelssessionerna för att närma sig de översålda nivåerna av 14-dagars RSI.

AAL-aktierna kan studsa tillbaka från den nuvarande situationen om investerare börjar sikta på comeback-vinster. De nuvarande motståndsnivåerna vid 25,88 och 29,60 dollar representerar realistiska mål. De viktigaste supportnivåerna är 19,37 och 15,39 dollar.

Slutsats: American Airlines verkar redo att studsa tillbaka

American Airlines aktier har dragit sig betydligt tillbaka under de senaste handelssessionerna. Företaget fortsatte att tappa i värde igår efter att ha meddelat inställda flygningar under helgen.

Men flygindustrin verkar återhämta sig, vilket driver aktiekurserna för flygbolagen högre. Den nuvarande tillbakadragningen för AAL-aktiens pris ser ut som ett utmärkt tillfälle att köpa före resultatrapporten i juli.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust