EUR / USD-prognos bland blandade signaler från Fed och ECB

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 15, 2021
  • EUR/USD har kämpat den senaste tiden för att välja en riktning.
  • ECB och Federal Reserve har skickat blandade signaler.
  • Vi förklarar vad vi kan förvänta oss inför nästa veckas ECB-möte.

EUR/USD kämpar för att välja en riktning när investerare börjar fokusera på det kommande räntebeslutet från Europeiska centralbanken (ECB) och de blandade signalerna från Federal Reserve (Fed). Det handlas för 1,1821, vilket är något under onsdagens högsta värde på 1,1850.

ECB och Fed ger blandade signaler

Det har förekommit blandade signaler om de nästa åtgärderna från Fed och ECB. Förra veckan publicerade Fed sitt senaste FOMC-mötesprotokoll. Protokollet visade att vissa av kommitténs medlemmar börjat argumentera för att banken måste börja minska sina tillgångsköp (kvantitativ lättnad). I samband med mötet signalerade medlemmarna också att banken skulle börja höja räntorna 2023.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en utfrågning av den amerikanska kongressen igår sa Jerome Powell, Fed-ordföranden, däremot att banken kommer att upprätthålla sin penningpolitik även när inflationen stiger. Kongressbesöket kom en dag efter att uppgifter från Bureau of Labor Statistics (BLS) visade att huvudkonsumentprisindexet (KPI) stigit till 5,4%. Igår visade uppgifter också att producentprisindexet (PPI) steg till 7,3% i juni.

Samtidigt reagerar EUR/USD på blandade signaler från ECB. Förra veckan justerade banken sin penningpolitik. De beslutade att lägga sitt inflationsmål på 2% och antydde att de inte har några problem med att räntan stiger över den nivån ett tag. Därför var detta en indirekt signal om att banken är fast besluten att lämna räntorna oförändrade. Därför kommer investerare att vänta på mer information vid nästa veckas ECB-räntemöte. I en anteckning sa analytiker vid ING att:

”Vi tror fortfarande att ECB så småningom kommer att minska PEPP-inköpen och öka APP-inköpen. Den nya strategin och ökade återhållsamheten tyder dock på att den totala minskningen av de månatliga inköpen 2022 blir mindre än tidigare förväntat.”

EUR/USD-prognos

EUR/USD
EUR/USD – prisutveckling

2-timmarsdiagrammet visar att EUR/USD-paret har vacklat den senaste tiden. Efter att ha stigit till en topp på 1,1850 igår så drog paret sig tillbaka till den nuvarande nivån 1,1815. Paret ligger under den fallande kanalens övre sida. Det ligger också något över det första stödet för de vanliga pivotpunkterna och under det 25 perioders glidande genomsnittet. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta falla när björnarna riktar in sig mot nästa nyckelstöd vid 1,1750. Detta pris ligger längs den nedre sidan av den fallande kanalen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust