Här är de viktigaste punkterna från UnitedHealths Q2-rapport

Av:
Jul 16, 2021
Listen
  • UnitedHealth överträffade Wall Streets förväntningar under andra kvartalet.
  • Försäkringsbolaget höjde sin prognos för hela räkenskapsåret.
  • Aktierna i företaget sjönk med cirka 1% efter rapporten under gårdagens förhandel.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

UnitedHealth Group Inc (NYSE: UNH) meddelade igår att deras resultat och intäkter under andra kvartalet överträffade Wall Streets prognoser med god marginal. Vårdföretaget uppgav att pandemin sannolikt kommer att fortsätta påverka resultaten, men höjde ändå sin prognos för helåret.

Finansiella resultat

UnitedHealth rapporterade att nettoresultatet under andra kvartalet uppgick till 4,27 miljarder dollar, vilket motsvarar 4,46 dollar per aktie. Under motsvarande kvartal förra året uppgick nettoresultatet till 6,64 miljarder dollar eller 6,91 dollar per aktie.

Justerat för engångsposter rapporterade försäkringsbolaget 4,70 dollar i justerad vinst per aktie, jämfört med fjolårets Q2 på 7,12 dollar per aktie. UnitedHealth genererade 71,32 miljarder dollar i totala intäkter under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 14,8%.

Enligt FactSet hade experter förväntat sig att företaget skulle bokföra 69,51 miljarder dollar i intäkter och 4,43 dollar i justerat resultat per aktie.

Prognos för hela budgetåret 2021

För budgetåret 2021 förväntar sig det Minnetonka-baserade företaget nu upp till 18,80 dollar i justerat resultat per aktie, inklusive en negativ inverkan på 1,80 dollar per aktie från test- och behandlingskostnader relaterade till covid-19-krisen.

UnitedHealths premieintäkter ökade under andra kvartalet med 13,8% och Optums intäkter steg med 17,1%. Aktierna i företaget sjönk med cirka 1% efter rapporten under gårdagens förhandel på New York-börsen. Företaget värderas för närvarande till 391 miljarder dollar med ett P/E-förhållande på 23,57.

Vd Andrew Wittys kommentarer om rapporten

UnitedHealth vill anpassa sina sjukvårdstjänster till sina försäkringstjänster. I samband med rapporten sa Vd Andrew Witty att:

”Vi arbetar för att skapa samarbetsmöjligheter inom Optum och UnitedHealthcare. Vi fördubblar våra ansträngningar att både utöka och länka tjänster där det skapar värde för konsumenter och patienter att göra deras vårdresa enklare, smidigare och mer intuitiv.”

Förra månaden beskrev UnitedHealth sin strategi för att stärka sitt vårderbjudande för sina medlemmar fram till 2025.

Ad

Kopiera experthandlare enkelt med eToro. Investera i aktier som Tesla & Apple. Handla omedelbart ETF:er som FTSE 100 & S&P 500. Registrera dig på några minuter.

10/10