MKM Partners-analytiker ser över 60% uppåtpotential för Uber-aktien

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 17, 2021
  • MKM Partners upprepar sin "köp"-ranking för Uber med ett prismål på 76 dollar.
  • Peter Najarian diskuterade rankingen på CNBC:s "Halftime Report".
  • Aktierna i företaget har sjunkit med cirka 10% hittills i år.

Uber Technologies Inc (NYSE: UBER) har inte presterat bra i år och aktierna har fallit med cirka 25% från årets hittills högsta nivå på 63 dollar i februari. Men MKM Partners är övertygade om att saker och ting kommer att falla på plats för företaget i framtiden.

MKM utser Uber till toppval för andra halvan av 2021

På fredag upprepade MKM Partners Rohit Kulkarni sin ”köp”-ranking för Uber och höjde sitt kursmål från 50 dollar till rekordhöga 76 dollar per aktie, vilket innebär en uppåtpotential på över 60%. Forskningsföretaget utsåg Uber till ett toppval för andra halvan av 2021 och menar att de ”äntligen har lönsamhet inom räckhåll”.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Uber väntas rapportera sina finansiella resultat för andra kvartalet den 4 augusti. Det San Francisco-baserade företaget undvek en böter på 59 miljoner dollar från Kaliforniens tillsynsmyndighet tidigare i veckan.

Peter Najarians kommentarer på CNBC:s “Halftime Report”

På CNBC:s ”Halftime Report” erkände grundaren av optionMONSTER och Uber-investeraren, Peter Najarian, att aktien har kämpat de senaste månaderna men sa att det är dags att hålla aktierna.

”Du håller den. 76 dollar är prismålet och det är ungefär vad den genomsnittliga åkturen med Uber kostar dessa dagar. Vi vet att de inte har tillräckligt med förare, de har höjt priserna som galningar och det kommer vi att fortsätta se åtminstone fram till september. Så jag tycker att det här är en bra ranking. Jag tror att Uber går tillbaka över 50 dollar, förmodligen till cirka 55 dollar.”

Nyheten kommer nästan en månad efter att Evercore ISI:s Mark Mahaney sa att Uber är väl positionerade för att möta den ökade efterfrågan efter covid tack vare vaccinationerna och att företaget spenderar 250 miljoner dollar på förarincitament i år gör att arbetskraften snabbt återkommer.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust