Är PepsiCo en bra köpmöjlighet i augusti 2021?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jul 20, 2021
  • PepsiCo rapporterade bättre resultat än väntat under andra kvartalet.
  • Det starka resultatet kom från att en ökad marknadsandel.
  • Argus höjde sin ranking för PepsiCos aktier och ökade kursmålet till 169 dollar.

Aktierna i PepsiCo, Inc (NASDAQ: PEP) fortsätter att handlas nära rekordhöjderna efter att företaget rapporterat bättre resultat än väntat under andra kvartalet. Samtidigt är den amerikanska aktiemarknaden fortfarande under press till följd av oron över vilken inverkan Delta-varianten av covid-19 potentiellt kan få på ekonomin.

Grundläggande analys: Starka resultat en följd av ökad marknadsandel

PepsiCo rapporterade sitt resultat för andra kvartalet förra veckan. De totala intäkterna ökade med 20,5% på årsbasis till 19,22 miljarder dollar, medan GAAP EPS låg på 1,70 dollar (0,18 dollar mer än väntat). De totala intäkterna ökade mer än väntat (+1,27 miljarder dollar), och företagsledningen förväntar sig att momentument kommer att öka under de kommande kvartalen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hugh Johnston, CFO på PepsiCo, sa att det starka resultatet kom till följd av en ökad marknadsandel, vilket inkluderar att de lockat kunder från sin största konkurrent, Coca-Cola. Enligt uppskattningar har PepsiCo mer utrymme för tillväxt än Coca-Cola och utgör en bättre möjlighet för investerare.

Företaget gynnades också av starka resultat från nya produkter. PepsiCo förväntar sig en 6-procentig organisk omsättningstillväxt för räkenskapsåret 2021 och en EPS på 6,20 dollar, jämfört med en konsensusprognos på 6,09 dollar.

”Framöver är vi fortsatt fokuserade på att vinna på marknaden och bygga konkurrensfördelar som kommer att positionera oss väl, eftersom konsumentvanor och preferenser utvecklas över tiden,” säger Vd Ramon Laguarta.

Styrelsen tillkännagav en kvartalsutdelning på 1,075 dollar per aktie förra veckan, som kommer att betalas ut den 30 september. Forskningsföretaget Argus höjde sitt prismål för PepsiCos aktier till 169 dollar.

Bryan Spillane, en analytiker från Bank of America, har också en positiv syn på PepsiCo och han tilldelade en ”köp”-ranking med ett prismål på 170 dollar baserat på sin 25,6xFY22 EPS-uppskattning (tidigare 25,5x).

Teknisk analys: PepsiCos aktier förblir på en tjurmarknad

Datakälla: tradingview.com

Enligt den tekniska analysen finns det ingen risk för att den positiva trenden ska vända just nu, även om investerare har blivit alltmer oroliga över att Delta-varianten av covid-19 kan drabba ekonomin.

Om priset stiger över 160 dollar så skulle det stöda fortsättningen av den hausseartade trenden och nästa prismål kan då ligga runt 165 dollar. Om priset däremot sjunker under 150 dollar så skulle det vara en stark säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till 145 eller till och med 140 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust