IBM rapporterar omsättningstillväxt för andra kvartalet i rad

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 20, 2021
  • IBM slog Wall Streets prognoser under andra kvartalet.
  • Vd Arvind Krishna förväntar sig en omsättningstillväxt i år.
  • IBM:s aktier steg med 4% under gårdagens efterhandel.

International Business Machines Corp. (NYSE: IBM) rapporterade sina ekonomiska resultat för andra kvartalet igår och överträffade Wall Street prognoser. Det var det andra kvartalet i rad som IBM bokförde en intäktstillväxt fyra kvartal i rad på minus.

Finansiella resultat

IBM meddelade att deras nettoresultat under andra kvartalet uppgick till 1,33 miljarder dollar, vilket motsvarar 1,47 dollar per aktie. Under motsvarande kvartal förra året uppgick nettoresultatet till 1,36 miljarder dollar eller 1,52 dollar per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På justerad basis tjänade teknikjätten 2,33 dollar per aktie, jämfört med fjolårets siffra på 2,18 dollar per aktie. IBM värderade sina intäkter till 18,75 miljarder dollar under andra kvartalet jämfört med 18,12 miljarder dollar under Q2 förra året. Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle redovisa 18,29 miljarder dollar i intäkter och 2,31 dollar per aktie i justerad EPS.

Det amerikanska multinationella företaget slog även Wall Street-prognoserna under det föregående kvartalet (Q1). Vd Arvind Krishna kommenterade igår att IBM kommer att avsluta året med en omsättningstillväxt och nå sitt kassaflödesmål.

Intäkter från enskilda affärssegment

Enligt IBM genererade de 6,1 miljarder dollar i intäkter från moln och kognitiv programvara, inklusive Red Hat – en ökning från 5,75 miljarder dollar under andra kvartalet föregående år och förväntade 5,93 miljarder dollar.

Andra anmärkningsvärda siffror i resultatrapporten inkluderade en årlig tillväxt på 13% för de totala molnintäkterna. Intäkterna från globala tekniska tjänster förblev ungefär desamma som förra årets men överträffade konsensus. Intäkterna från globala tjänster ökade också på årsbasis och överträffade förväntningarna. Systemintäkterna missade dock uppskattningar marginellt och noterade en nedgång från förra året.

Resultatrapporten kommer bara veckor efter att Red Hats Jim Whitehurst avgick som IBM:s president. IBM:s aktier steg med cirka 4% under gårdagens efterhandel. Företaget, som värderas till 123 miljarder dollar, har ett P/E-förhållande på 23,06.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust