Så kommer Microsoft att marknadsföra Teams under OS

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 20, 2021
  • Microsoft vänder sig till en ny målgrupp för Teams med sin "Ticket to Tokyo"-annonskampanj.
  • Kathleen Hall förväntar sig fortsatt hög efterfrågan för Teams i den post-pandemiska världen.
  • Aktierna i den multinationella teknikjätten har stigit med cirka 30% sedan årsskiftet.

Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT) satsar i vanlig ordning på en ny reklamkampanj i samband med de olympiska spelen. Idag lanserades den nya kampanjen som kallas ”Ticket to Tokyo” med mål att locka en helt ny publik till sin video- och chattprogramvara, Teams.

Annonsdelen av kampanjen visar hur Tokyos invånare ger en virtuell rundtur av OS via Microsoft Teams till människor från hela världen som inte kan besöka Japan på grund av pandemin. Microsoft är inte en officiell sponsor för spelen i år.

Microsoft vänder sig till ny målgrupp för Teams

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Microsofts egenutvecklade företagskommunikationsplattform, som konkurrerar med t.ex. Zoom och Slack, såg en kraftig ökning av efterfrågan ifjol när pandemin begränsade människor till sina hem, vilket påskyndade en övergång till arbete hemifrån.

Med den nya annonsen vill teknikjätten däremot slå fast att dess app kan hjälpa människor från världens alla hörn att hålla kontakten och inte bara är avsedd för företag. Annonsen, som bara kommer att visas i USA, har premiär på fredagen under de olympiska spelens öppningsceremoni.

Nyheten kommer strax efter att Wedbushs Ives valde Microsoft som den bästa molnaktien. Aktierna i företaget har stigit med nästan 30% sedan årsskiftet. Företaget, som värderas till 2,1 biljoner dollar, har ett P/E-förhållande på 37,92.

Kathleen Hall förväntar sig att efterfrågan på Teams fortsätter vara stark

Microsofts vice Vd för varumärke, reklam och forskning, Kathleen Hall, uttryckte förtroende för att efterfrågan för Teams kommer att fortsätta vara hög i den post-pandemiska världen. Hon sa:

Jag tror att normaliteten inte ser ut som den brukade. Jag tror att normalitet förmodligen ligger i hybridzonen där du ska ha anställda i praktiskt taget varje möte. Vissa är där, andra inte. Så jag tror att behovet och användningen av Team kommer att fortsätta.

De ökande antalet covid-19-fall, inklusive många idrottare som testat positivt, har lett till att Tokyo utlyst ett nytt undantagstillstånd. Tidigare denna månad meddelade OS-arrangörerna att årets spel kommer att arrangeras utan åskådare.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust