EUR/USD-prognos inför Fed-beslutet och USA:s BNP-data

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 28, 2021
  • EUR/USD steg något under den asiatiska sessionen.
  • Paret kommer att reagera på det senaste FOMC-räntebeslutet.
  • Nästa viktiga katalysator kommer att vara de senaste amerikanska BNP-uppgifterna.

EUR/USD steg när investerarnas fokus skiftade till det kommande räntebeslutet från Federal Reserve och USA:s BNP-data. Paret steg till 1,1840, vilket är den högsta nivån sedan torsdag förra veckan.

Feds räntebeslut och amerikanska BNP-uppgifter

Federal Reserve kommer att avsluta sitt två dagar långa penningpolitiska möte under den amerikanska sessionen. Detta kommer att bli ett viktigt möte med tanke på att antalet fall av covid-19 ökar i USA och vaccinationstakten sjunker.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som ett resultat uppmanade CDC igår att alla amerikaner, inklusive redan vaccinerade, att de bör fortsätta bära masker för att förhindra spridning. Antalet redan vaccinerade som infekteras har också ökat, vilket innebär en risk för den ekonomiska återhämtningen.

Samtidigt har USA:s realavkastning sjunkit till den negativa zonen medan inflationsförväntningarna har minskat. Den 10-åriga statsräntan har sjunkit till den lägsta nivån sedan januari i år.

Därför kommer den pågående aktiviteten på obligationsmarknaden sannolikt att uppmana Federal Reserve att upprätthålla sin penningpolitik. De kommer därför att lämna räntan oförändrad på mellan 0% och 0,25%. Eftersom detta skulle vara ett möte om att strama åt åtgärderna kommer banken sannolikt att behålla sina tillgångsköp. I en anteckning sa en analytiker vid Bank of America:

”Detta skulle vara mötet där de verkligen fokuserade på åtstramningar. Vi tror det kommer sluta med att marknaden får höra Powell låta någonstans mellan neutral och återhållsam, åtminstone ur ett marknadsmässigt perspektiv, främst för att han kommer att fortsätta prata om riskerna till följd av covid.”

EUR/USD kommer också att reagera på de kommande amerikanska BNP-uppgifterna som väntas imorgon. Siffrorna förväntas visa att ekonomin expanderade med 8,5% under andra kvartalet efter att ha ökat med 6,4% under första kvartalet. Det skulle vara den bästa prestandan sedan tredje kvartalet 2020.

EUR/USD-prognos

EUR/USD
EUR/USD – teknisk graf

EUR/USD har befunnit sig i ett snävt intervall den senaste tiden. Det handlas för 1,1825, vilket är högre än veckans lägsta värde på 1,1750. På 3-timmarsdiagrammet har paret stigit över ovansidan av det fallande kilmönstret. Samtidigt har det flyttat sig över det volymvägda glidande genomsnittet (VWMA), vilket är ett tecken på att tjurarna återvänder.. RSI och den stokastiska oscillatorn har också fortsatt att stiga. Därför kommer paret sannolikt att upprätthålla sitt momentum eftersom tjurarna riktat in sig mot nästa nyckelnivå vid 1,2000.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust