GBP/USD-prognos inför FOMC:s räntebeslut

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 28, 2021
  • GBP/USD-paret ligger stadigt under ett viktigt motstånd inför FOMC-beslutet.
  • Banken förväntas lämna sina verktyg för pandemisvar oförändrade.
  • Paret reagerade också på de relativt svaga brittiska husprisindexuppgifterna.

GBP/USD-priset har endast sett marginella förändringar idag när investerare inväntar det senaste beslutet från Federal Reserve. Det handlas för 1,3877, vilket är cirka 2,30% över den lägsta nivån förra veckan.

Den brittiska ekonomin saktar in

GBP/USD-paret håller sig stadigt efter att de senaste uppgifterna visade att Storbritanniens bostadssektor börjat sakta ner. Enligt Nationwide Society sjönk huspriserna med 0,5% i juli efter att de steg med 0,7% under föregående månad. Denna ökning var lägre än den genomsnittliga prognosen på en ökning med 0,6%. Som ett resultat steg priserna med 10,5% på årsbasis. Detta var lägre än väntade 12,1% och föregående månads ökning med 13,4%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Husprisernas minskning är främst ett resultat av regeringens beslut att pausa stämpelskatten. Analytiker förväntar sig att den fallande trenden kommer att fortsätta den närmaste tiden eftersom de flesta som velat köpa ett nytt hus redan har gjort det. Dessutom är priserna fortfarande drygt 20 000 pund högre än innan pandemin startade. Bank of England publicerar de senaste huslåneuppgifterna på torsdag.

GBP/USD-paret kommer härnäst att reagera på det senaste räntebeslutet från Federal Reserve som kommer att publiceras under den amerikanska sessionen idag. Ekonomer förväntar sig att banken lämnar räntan oförändrad på mellan 0% och 0,25%. Banken förväntar sig att höja räntorna 2023.

Nyckelfrågan under detta möte blir åtstramningar. Analytiker förväntar sig att Jerome Powell kommer att ha en neutral syn med tanke på att USA ser en ny våg av covid-19-viruset. Denna våg påverkar även människor som redan har vaccinerats såväl som icke-vaccinerade. Innan det nya utbrottet förväntade sig de flesta analytiker att banken under detta möte skulle signalera när de börjar åtstramningsprocessen.

GBP/USD-prognos

GBP/USD

Det fyra timmar långa diagrammet visar att GBP/USD har studsat tillbaka kraftigt den senaste veckan. Längs vägen har paret stigit över 50 och 100 dagars glidande medelvärden medan oscillatorer som Relativ Strenght och Vigor-index har stigit. Det närmar sig också nästa nyckelmotstånd vid 1,3900.

Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga inför FOMC-beslutet. Eftersom man förväntar sig en återhållsam Fed finns det fortfarande en möjlighet att paret kommer att sjunka även om banken håller igen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust