Är USD/CHF ett köp eller sälj efter USA:s svaga BNP-uppgifter?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 29, 2021
  • USD/CHF-paret sjönk till den lägsta nivån sedan den 17 juli efter det senaste Fed-beslutet.
  • Paret reagerade också på de starka amerikanska BNP-uppgifterna.
  • Siffrorna visade att den amerikanska ekonomin expanderade med 6,5% under andra kvartalet.

USD/CHF-paret sjönk idag till den lägsta nivån sedan den 17 juni efter det senaste räntebeslutet från Federal Reserve och de amerikanska BNP-uppgifterna för andra kvartalet. Paret föll till 0,9072, vilket är cirka 2% under den högsta nivån i år.

USA:s BNP-uppgifter

Den amerikanska ekonomin gick relativt bra under andra kvartalet när fler stater öppnade sina ekonomier och vaccinationsprocessen intensifierades. Den exakta tillväxttakten avslöjades igår när statistikbyrån publicerade de senaste amerikanska BNP-uppgifterna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Siffrorna visade att ekonomin expanderade med 6,5% under andra kvartalet efter att ha ökat med 6,3% under första kvartalet. Denna tillväxt var betydligt lägre än medianuppskattningen på 8,5%. Tillväxten drevs främst av en ökning av konsumtionsutgifterna. De verkliga konsumtionsutgifterna ökade med 11,5% under andra kvartalet när fler människor började arbeta igen.

Vidare bidrog företagsinvesteringar, offentliga utgifter och den totala externa efterfrågan till att förbättra den amerikanska ekonomin. Samtidigt steg utgifterna för personlig konsumtion med 6,4% medan kärn-PCE ökade med 6,10%. PCE-siffran är Feds favoritverktyg för att mäta inflation.

Den amerikanska ekonomin förväntas fortsätta att återhämta sig under tredje kvartalet. Den pågående vågen av covid-19-pandemin kan dock dämpa återhämtningen, särskilt om stater implementerar nya restriktioner.

USD/CHF-paret sjunker också på grund av det senaste Fed-räntebeslutet. Banken beslutade att lämna räntorna på mellan 0% och 0,25% vid sitt möte i juli. Medlemmarna kommer också att börja överläggningar om att trappa ned den kvantitativ lättnaden vid nästa möten. Analytiker tolkade detta som att samtalen kommer att inledas i december och att banken börjar strama åt i januari.

Ser vi framåt kommer USD CHF-paret att reagera på de senaste schweiziska ledande indikatorerna och USE:s PCE-nummer för juni som publiceras på fredag.

USD/CHF – tekniska utsikter

USD/CHF

USD/CHF bildade ett dubbeltoppmönster vid 0,9230 denna månad. Den här veckan lyckades paret röra sig under halsen vid 0,9150. Det sjönk också under det viktiga stödet vid 0,9115, vilket var den lägsta nivån den 15 juli. Paret föll också under 25 och 50 dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA) medan den stokastiska oscillatorn har flyttat under den översålda nivån. Därför är vägen för minst motstånd för paret lägre. Om detta händer blir nästa mål 0,9000.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust