Ska du köpa aktier i Uber under Q3 2021?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 29, 2021
  • Uber Technologies aktier steg något igår efter rapporter om ett avtal med FTD.
  • Företaget samarbetar med FTD för beställning av blomsterleveranser över hela USA.
  • De börjar i några städer, som New York, Philadelphia och Chicago, innan de expanderar rikstäckande 2022.

Uber Technologies Inc. (NYSE: UBER) har nått en överenskommelse med Florists Transworld Delivery, FTD, ett blomsterföretag med bas i Illinois. Avtalet låter amerikanska kunder beställa blommor direkt via Uber- och Uber Eats-apparna. De startade igår i några städer, inklusive New York, Philadelphia och Chicago, innan de expanderade rikstäckande 2022.

Ubers globala chef för livsmedelsbutiker och nya vertikaler, Raj Beri, kommenterade affären:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

FTD har varit ledande inom blomindustrin i mer än ett sekel. Genom att kombinera deras expertis med vår ledande logistikteknik kan vi stödja FTD:s stora nätverk av lokala blomsterhandlare och göra Uber ledande vad gäller att leverera beställning av blommor till kunder över hela landet.

Uber försöker utöka sina produktserbjudanden utöver passagerartrafik. Pandemin drabbade företagets primära intäktsflöde ifjol med lockdown-åtgärder och rörelsebegränsningar.

Varför köpa Uber-aktier under Q3 2021?

Även om Uber ännu inte övergått till vinst sett till en eftersläpande 12-månadersperiod, så kan företaget snart återgå till lönsamhet eftersom resultatet fortsätter att återhämta sig. Analytiker förväntar sig att Ubers vinst per aktie kommer att öka med 43,30% i år innan den ökar med 50,40% nästa år. Dessutom ser analytiker Ubers slutresultat växa med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 65,50% under de kommande fem åren.

Därför, även om värdeinvesterare kan besluta att vänta och följa utvecklingen de närmaste tolv månaderna innan de köper, kan investerare med fokus på tillväxt vara desto mer intresserade av Ubers aktier inför en spännande tillväxthistoria.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Prisprognos för Uber Technologies under augusti 2021

Tekniskt sett verkar Ubers aktier handlas under betydande säljtryck på 1-dagsdiagrammet. Aktiekursen har sjunkit under det 100 dagars glidande genomsnittet, vilket har pressat den närmare översålda förhållanden på 14 dagars RSI.

Uber rapporterar sina resultat för andra kvartalet nästa vecka, vilket skapar det perfekta scenariot för en uppstuds. Därför kan investerare sikta på vinster vid cirka 48,91 eller högre vid 52,04 dollar. Supportnivåerna är 41,57 och 40,11 dollar.

Slutsatsen: Argumentet för att köpa Uber-aktiens uppstuds

Sammanfattningsvis har Ubers aktier minskat avsevärt i värde sedan i april. Även om företaget ännu inte kommer att övergå till vinst på eftersläpande 12-månadersbasis så verkar de närma sig. Därför kommer investerare att vara på tårna inför resultatrapporten. Nu kan det vara dags att köpa UBER-aktier.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust