AUD/USD: Förhandsgranskning av RBA:s räntebeslut

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 2, 2021
  • AUD/USD-paret har bildat ett baisseartat flaggmönster.
  • Det bildade också ett dubbelmönster inför RBA-räntebeslutet.
  • Banken förväntas lämna räntan oförändrad.

AUD/USD-priset backade något när handlare fokuserar på det kommande räntebeslutet från Reserve Bank of Australia (RBA). Paret handlas för 0,7343, vilket är något under förra veckans topp på 0,7400.

RBA – förhandsgranskning av räntebeslutet

Den australiensiska centralbanken publicerar sitt räntebeslut för augusti imorgon. Analytiker räknar med att banken kommer att låta återhållsam och göra en tvärvändning vad gäller sina tillgångsköp och avkastningskurvan. Banken väntas lämna räntan oförändrad på 0,1%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Bloomberg förväntar sig vissa analytiker att banken kommer att ta ytterligare ett steg och förlänga sitt treåriga avkastningsmål till november 2024-obligationen. För bara en månad sedan lät banken redo att börja minska sina tillgångsköp när ekonomin återhämtade sig.

Det australiensiska ekonomiska läget har dock förvärrats sedan det senaste ekonomiska beslutet. För det första har antalet covid-19-fall ökat den senaste tiden, vilket har fått många stater att införa nya lockdown-åtgärder. Den federala regeringen har svarat genom att erbjuda ekonomiskt stöd till de drabbade staterna.

Detta har i sin tur lett till svaga affärsförhållanden. I en rapport bedömer landets ledande banker, som CBA och Westpac, att ekonomin har förlorat mellan 200 000 och 300 000 jobb medan arbetslösheten stigit till 5,7%. Enligt ANZ minskade jobbannonserna med 0,5% i juli.

AUD/USD reagerade på de relativt milda tillverkningsuppgifterna från Australien. Data från Australia Industry Group (AIG) visade att tillverkningsindexet sjönk från 63,2 i juni till 60,8 i juli. Ytterligare siffror från Markit visade att PMI för tillverkningssektorn sjönk från 58,6 till 56,9.

Ändå visar dessa siffror att sektorn klarade sig bra eftersom en PMI-siffra på 50 och högre är ett tecken på expansion. Tillverkningssektorn är också en relativt liten del av den australiensiska ekonomin.

AUD/USD – teknisk analys

AUD/USD
AUD/USD – graf

AUD/USD-paret har sjunkit från förra veckans topp på 0,7133 till 0,7330. På timdiagrammet har paret sjunkit under 25 och 15 dagars glidande medelvärden. Det verkar också bilda ett baisseartat flaggmönster som visas i blått. Paret har också bildat ett dubbelmönster. De två mönstren är vanligtvis baisseartade tecken. Därför kommer paret sannolikt att återuppta den fallande trenden inför RBA:s räntebeslut. Om detta händer är nästa viktiga stöd att titta på 0,7300.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust