Prognos för dollarindexet (DXY) inför amerikans BNP- och PCE-data

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 25, 2021
  • Dollarindexet drog sig tillbaka när handlare inväntar toppmötet i Jackson Hole.
  • Indexet steg också efter de senaste amerikanska bostadsuppgifterna.
  • Nästa viktiga siffror att titta på kommer att bli USA:s BNP och PCE-data.

Det amerikanska dollarindexets (DXY) tillbakagång ökade takten igår när risk-on-sentimentet återvände på marknaden. Indexet sjönk också efter de relativt starka amerikanska uppgifterna från bostadsmarknaden. Det handlas till 92,95 dollar, vilket är något under förra veckans högsta nivå på 93,46 dollar.

DXY:s reträtt

DXY-index har dragit sig tillbaka när den övergripande rädslan för covid-19-pandemin avtog. Detta kom efter att FDA bevijade ett fullständigt godkännande av vaccinet som utvecklats av Pfizer och BioNTech.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Risk-on-sentimentet framgår av det övergripande resultatet för amerikanska aktier, som steg till nya all-time highs. I synnerhet st3eg energiaktier som Exxon Mobil och Chevron när råoljepriset ökade. På samma sätt gick flygbolag som Delta, United Airlines och Southwest starkt. Hotell- och restaurangsektorn, med namn som Hilton och Airbnb, stod också för en stark prestation.

Dollarindexet sjönk också efter de starka amerikanska uppgifterna från bostadsmarknaden. Siffror som publicerades på måndagen visade att försäljningen av befintlig bostäder ökade till mer än 5,99 miljoner från tidigare 5,87 miljoner. Och igår visade siffrorna att USA:s försäljning av nybyggda bostäder steg till mer än 708 tusen. Förra veckan avslöjade data att antalet byggstarter och beviljade bygglov också var starka.

De kommande tre dagarna kommer att vara viktiga för DXY-indexet. Idag kommer USA att publicera den senaste datan om beställningarna av hållbara varor. Dessa siffror visar om tillverkningssektorn var fortsatt stark i juli. Imorgon släpper USA andra behandlingen av BNP-siffrorna för andra kvartalet. Vanligtvis har den andra revisionen minimal inverkan på den amerikanska dollarn.

Slutligen, på fredag, kommer USA att publicera personkonsumtionsindexet (PCE), som är Federal Reserves favoritinflationsdata. Samtidigt kommer indexet att reagera på årets Jackson Hole-toppmöte som kommer att genomföras digitalt för första gången.

Prognos för det amerikanska dollarindexet

Dollar index

När det gäller det dagliga diagrammet ser vi att DXY steg till en viktig motståndsnivå vid 93,46 dollar förra veckan. Detta var en viktig nivå eftersom det var den högsta nivån sedan april. Därför beror det nuvarande tillbakadragandet främst på att handlare kasserar ut sina vinster efter att priset steg till en viktig motståndsnivå. Samtidigt förblir indexet över 20 och 50 dagars volymvägda glidande medelvärden (VWMA) medan den stokastiska oscillatorn rörde sig till överköpt nivå. Därför kommer indexet sannolikt att bryta ut högre inom kort eftersom investerare riktar in sig mot nyckelmotståndet vid 94,50 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust