Fem nedanstående aktier handlas lägre efter kontorstid: här är varför

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 2, 2021
  • Five Below säger att resultatet mer än fördubblats under andra kvartalet.
  • Återförsäljarens försäljning kom svagare än analytikernas uppskattningar.
  • Aktierna i företaget föll mer än 10% i handeln efter kontorstid.

Five Below Inc (NASDAQ: FIVE) sade på onsdagen att resultatet ökade med mer än 100% under det andra kvartalet. Bolagets aktier sjönk dock mer än 10% i utökad handel då investerare fokuserade på försäljning som missade uppskattningar.

Finansiella resultat för andra kvartalet

Five Below rapporterade 64,8 miljoner dollar i resultat och 646,6 miljoner dollar i försäljning för det andra kvartalet. Per aktie tjänade den 1,15 dollar. Som jämförelse hade det bokfört 53 cent EPS på 426,1 miljoner dollar i försäljning förra året.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Lågprisbutiken noterade en årlig tillväxt på 39,2% i jämförbar försäljning. Enligt FactSet hade experter prognostiserat 1,11 dollar för EPS på 658 miljoner dollar i försäljning med en ökning med över 36% i försäljning i samma butik.

Andra anmärkningsvärda siffror och framtidsutsikter

Five Below öppnade 34 nya butiker under det senaste kvartalet. Det har nu ett nätverk av 1 121 butiker totalt, som sträcker sig över 39 stater, vilket motsvarar en ökning med 14,2% i butiker från andra kvartalet 2020. Det amerikanska företagets ekonomiska resultat var betydligt bättre än motsvarande för 2019.

För innevarande kvartal prognostiserar Five Below upp till 30 cent per vinst per aktie på 550 miljoner dollar till 565 miljoner dollar i försäljning, vilket är ungefär i linje med analytikernas 27 cent EPS på 550 miljoner dollar i försäljningssamtal enligt vinstpressen släpp.

VD Joel Andersons kommentarer

I en kommentar om den finansiella uppdateringen sa VD Joel Anderson:

”Q3 startar starkt ur ett säljperspektiv. Vi förnyar våra tre viktigaste strategiska prioriteringar: produkt, erfarenhet och leveranskedja. Vi är övertygade om att vårt Wow-sortiment, flexibiliteten i vår unika modell med åtta världar och vårt nya Five Beyond-erbjudande, kommer att fortsätta att tjäna oss väl när vi driver hållbar långsiktig tillväxt och förverkligar vår 2500-plus butikspotential i USA”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust