USD/CAD-prognos inför Canadas snabbval

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 20, 2021
  • USD/CAD-paret höll sig stadigt inför valet i Kanada.
  • Landets liberaler och konservativa är hack i häl.
  • Paret stiger också på grund av den övergripande starkare amerikanska dollarn.

USD/CAD-priset höll sig stadigt i tidig handel när investerare fokuserade på dagens val i Kanada. Paret steg till 1.2796, vilket var den högsta nivån sedan den 23 augusti.

Val i Kanada

USD/CAD-priset stiger när handlare väntar på resultaten av Canadas snabbval som ställer konservativa mot konservativa och liberaler. Ordförandeskapet ställer Justin Trudeau, den sittande mot den konservativa Erin O’Toole.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

När man går in i valet säger mätningarna att de konservativa har en ledning på 32% jämfört med 31% av de liberala. Detta kommer att bli ett bakslag för Trudeau, som hoppades kunna använda flashvalet för att få fler parlamentariska uppsättningar.

O’Toole har gynnats av ett återuppstått separatistparti i Quebec och Trudeaus avtagande popularitet efter att ha stannat i 6 år vid makten. Därför kommer valresultaten att påverka USD/CAD-paret.

Paret stiger också på grund av den relativt starka amerikanska dollarn eftersom investerare oroar sig för Evergrande smittorisker. Bolagets aktier sjönk med mer än 15% i Hongkong när investerare ifrågasätter om företaget kommer att kunna betala sina förpliktelser. En kollaps av företaget kan ha smittorisker runt om i världen.

Samtidigt stiger USDCAD också när investerare väntar på resultatet av Federal Reserve-mötet som börjar denna vecka. Banken förväntas lämna räntorna oförändrade mellan 0% och 0,25% och behålla sin kvantitativa lättnadspolitik (QE) oförändrad. Ändå kommer det sannolikt att ge mer information om när det kommer att börja minska sina tillgångsköp.

Råoljans prestanda har också pressat priserna högre. Brent, det globala riktmärket har minskat med 0,73% till $74,79 medan West Texas Intermediate (WTI) har sjunkit till $71,20. Oljepriserna är viktiga för paret på grund av den mängd olja som Kanada exporterar varje dag.

USD/CAD teknisk analys

USD/CAD

Det dagliga diagrammet visar att paret har haft en hausseartad trend de senaste veckorna. Det har stigit med mer än 6,75% från sin lägsta nivå i år. Längs vägen har paret hoppat över 25-dagars- och 50-dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA).

Det har också förblivit något ovanför undersidan av den stigande kanalen. Därför finns det en möjlighet att paret kommer att fortsätta stiga när tjurar riktar sig mot kanalens ovansida på 1.3000.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust