Aurora Cannabis-aktier handlas lägre efter kontorstid: här är varför

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 28, 2021
  • Aurora Cannabis intäkter ökade med 45% under fjärde kvartalet på årsbasis.
  • Intäkterna från medicinsk cannabis steg dock med 9,0% under det senaste kvartalet.
  • Aktierna i företaget sjunker med cirka 2,0% i handeln efter kontorstid.

De amerikanska börsnoterade aktierna i Aurora Cannabis Inc (NYSE: ACB) har minskat med mer än 2,0% i efterhandshandeln, eftersom företaget sa att intäkterna minskade med 45% under det fjärde skatteåret på årsbasis.

Finansiella resultat

Aurora var kvar i 106 miljoner dollar i nettoförlust under det senaste kvartalet jämfört med förra året på 1,8 miljarder dollar i nettoförlust. Det kanadensiska företaget avslöjade inte sin förlust per aktie för kvartalet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det Edmonton-baserade företaget genererade 43 miljoner dollar i intäkter-en minskning från förra årets 54 miljoner dollar. Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle göra intäkter på 44,67 miljoner dollar.

Andra anmärkningsvärda siffror

Den licensierade cannabisproducenten tillskrev minskningen av intäkterna under fjärde kvartalet till en svag konsumentefterfrågan på grund av Corona-restriktionerna. Intäkterna från medicinsk cannabis steg dock med 9% på årsbasis under fjärde kvartalet.

Aurora värderade sin kontantstatus till 440,9 miljoner dollar i slutet av fjärde kvartalet. Cannabisblommans priser var 42% under det senaste kvartalet, enligt vinstmeddelandet.

VD Martins kommentarer

I en kommentar om den finansiella uppdateringen på måndagen sa VD Miguel Martin:

Med årliga kostnadsbesparingar på cirka $ 60 till $ 80 miljoner har vi en tydlig väg att uppnå justerad EBITDA-lönsamhet. Viktigare är att vårt betydande kassabalans på 440,9 miljoner dollar, betydande förbättring av rörelsekapital och stark balansräkning stöder vår organiska tillväxt och kan användas för opportunistiska M&A, särskilt i USA

Aktien sjunker fortfarande med mer än 50% från det högsta året på 18,92 dollar i februari.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money