AUD/USD-prognos efter RBA-beslutet i oktober

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 5, 2021
  • AUD/USD-paret drog sig tillbaka något efter RBA-beslutet.
  • Paret sjönk till 0,7265, vilket var lägre än veckans topp på 0,7300.
  • Det kommer sannolikt att återhämta sig över nyckelmotståndsnivån vid 0,7310.

AUD/USD-priset var under press under morgonsessionen efter det senaste Reserve Bank of Australia (RBA) räntebeslutet. Paret sjönk till 0,7265, vilket var lägre än veckans högsta på 0,7300.

RBA-beslut

RBA avslutade sitt två dagar långa penningpolitiska möte på tisdagsmorgonen. I uttalandet beslutade banken att behålla sitt kontanträntemål på 0,10% och huvudräntan på noll procent.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Banken beslutade också att behålla målet på 10 räntepunkter för statsobligationen i april 2024. Tidigare hade vissa analytiker väntat sig att banken skulle driva målet till obligationerna i november 2024.

Samtidigt beslutade RBA att fortsätta att köpa statspapper till 4 miljarder dollar per vecka fram till februari 2022.

I uttalandet beklagade guvernör Philip Lowe att det nya utbrottet hade stor inverkan på den australiensiska ekonomin. Han förväntar sig dock att effekterna kommer att vara tillfälliga eftersom landet ökar sina vaccinationsnivåer. Han förväntar sig att banken kommer att lämna räntorna intakta tills landets inflation stiger. Han sa:

”Det kommer inte att öka kontanträntan förrän den faktiska inflationen är hållbart inom målintervallet 2 till 3 procent. Det centrala scenariot för ekonomin är att detta villkor inte kommer att uppfyllas före 2024.”

AUD/USD-paret reagerade också på de senaste ekonomiska uppgifterna från Australien. Siffrorna visade att landets export ökade med 4% i augusti medan importen drog sig tillbaka med cirka 1%. AIG-konstruktionsindex återhämtade sig från 38,4 i augusti till 53,3 i september.

AUD/USD-prognos

AUD/USD

Timdiagrammet visar att AUD/USD-paret har varit pressade efter beslutet om valutaränta från Reserve Bank of Australia. Paret har sjunkit under nyckelmotståndsnivån på 0,7310. Det är också längs 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden. MACD har också varit på en nedåtgående trend.

Därför kommer paret sannolikt att återhämta sig på kort sikt. Om detta händer är nästa viktiga motståndsnivå att titta på 0,7310, vilket var den högsta nivån i september. Ett steg över detta motstånd kommer att se priset hoppa till nästa nivå på 0,7350.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust