DXY: US-dollarindexprognos inför NFP i september

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 6, 2021
  • Rallyt för US-dollar fortsatte på onsdagen.
  • Data från ADP visade att ekonomin lade till mer än 568 000 jobb.
  • Det finns också oro för inflationen globalt.

US-dollarindex (DXY) höll sig stadigt på onsdagen när investerare fokuserade på kommande uppgifter om icke-jordbrukslön (NFP) och inflation. Indexet steg till 94,43 dollar, vilket var cirka 5% över den lägsta nivån i år.

Uppgifter om amerikanska löner från andra företag än gården

Den största katalysatorn för US-dollarn är NFP:s lönenummer som är planerade till fredagen i veckan. Dessa siffror kommer att visa om den amerikanska ekonomin fortsatte att lägga till jobb när öppnandet fortsatte.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På onsdagen visade data som publicerades av ADP Institute att den privata sektorn lade till mer än 568 000 jobb i september efter att ha lagt till 340 000 jobb i augusti. Denna ökning var bättre än medianuppskattningen på 428 000. Ändå tenderar ADP-uppskattningen att ha en stor skillnad med de officiella uppgifterna från Bureau of Labor Statistics.

På torsdag publicerar USA de senaste initiala och fortsatta jobbsiffrorna. Ekonomer räknar med att uppgifterna kommer att visa att landets ursprungliga fordringar ökade med 342 000 förra veckan. Det kommer att vara en nedgång från de 362 000 som lämnade in krav under föregående vecka. De fortsatta fordringarna förväntas sjunka från 2,8 miljoner till 2,78 miljoner.

Den största drivkraften för dollarindexet är de officiella NFP-uppgifterna. Ekonomer förväntar sig att uppgifterna visar att ekonomin lade till 473 000 jobb i september. Detta kommer att vara en betydande ökning från föregående månadens 235 000. Arbetslösheten väntas sjunka från 5,2% till 5,1% medan lönerna förväntas ha stigit med 4,6%.

Den andra katalysatorn för DXY är inflation. Med naturgaspriserna som stiger till en all-time high och med råoljepriserna på en 7-årig höjd, räknar analytiker med att inflationen snart kommer att stiga. Faktum är att 10-års breakeven är mer än 4%, den högsta nivån på 13 år.

US dollar index prognos

Dollar index
Dollar Index

Det dagliga diagrammet visar att DXY-index har varit i en stark hausseartad trend den senaste tiden. Indexet lyckades röra sig över nyckelmotståndsnivån på 93,50 dollar, vilket var den högsta nivån sedan april. Den hausseartade synen stöds också av 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden medan Relative Strength Index (RSI) har stigit.

Därför är det minsta motståndets väg för dollarindexet uppåt. Detta kommer att driva det till en höjd på $96, vilket är cirka 1,85% över den nuvarande nivån.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust