Mark Mahaney avslöjar sina bästa val före resultatet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 16, 2021
  • Evercore ISI:s Mark Mahaney upprepar sitt "outperform"-betyg på Netflix.
  • Han ser en uppgång på cirka 45% i Uber Technologies Inc till $70 per aktie.
  • Båda företagen är planerade att rapportera kvartalsresultat under kommande veckor.

Den amerikanska börsen kommer sannolikt att vara händelserik under de kommande veckorna när företagen fortsätter att rapportera sina kvartalsresultat. Inför resultatet sa Mark Mahaney att Netflix Inc (NASDAQ: NFLX) och Uber Technologies Inc (NYSE: UBER) kommer att ”överträffa” under fjärde kvartalet.

Mahaney bekräftar sitt betyg bättre än NFLX

På fredagen betygsatte Mahaney Netflix till ”outperform” med ett prismål på $695 som representerar en uppgång på 10% härifrån.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Evercore ISI-analytikern förväntar sig att en stark innehållsskiffer kommer att driva mycket av tillväxten för mediejätten under fjärde kvartalet. Han är övertygad om att innehållets styrka kommer att upprätthållas även 2022.

I augusti tog Netflix till en annan prishöjning i Europa som Mahaney säger skulle hjälpa till att öka den genomsnittliga intäkten per användare. Det Kalifornienbaserade företaget samarbetade nyligen med Walmart Inc för att lansera Netflix Hub – en ny detaljhandel med fokus på Netflix-varor.

Netflix är inställd på att rapportera sina kvartalsresultat den 19:e oktober.

Mahaney ser 45% uppåt i Uber Technologies

Även på fredagen upprepade Mahaney Uber till ”outperform” med ett kursmål på $ 70 per aktie som motsvarar en uppgång på cirka 45% härifrån.

Hans hausse-samtal är delvis baserat på Uber Eats-den snabbast växande amerikanska livsmedelsleveransverksamheten. Efterfrågan på delning av resor kommer sannolikt också att få dragkraft under de kommande månaderna eftersom COVID-19-restriktionerna fortsätter att minska.

På nuvarande nivåer är Uber ett ”mycket attraktivt” köp, tillade Mahaney i sin forskningsanteckning. Kalifornien-baserade företaget kommer att rapportera sina kvartalsresultat på 4:e november. Förra månaden sa VD Dara Khosrowshahi att Uber kommer att nå sin lönsamhetsmilstolpe före planen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust