GBP/USD-prognos inför inflationsdata i Storbritannien i september

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 20, 2021
  • GBP/USD-paret har varit i en hausse trend nyligen.
  • Paret handlas på den högsta nivån sedan den 18 september.
  • Den haussade trenden kommer sannolikt att fortsätta när satsningarna på hökaktiga BOE stiger.

Priset GBP/USD höll sig stabilt under morgonsessionen när handlare väntade på kommande brittiska konsumentinflationsdata. Paret handlas på 1.3805, vilket är något under sin högsta nivå sedan den 16 september.

Storbritanniens konsumentinflationsdata

Office of National Statistics (ONS) kommer att publicera de senaste konsument- och producentinflationsuppgifterna på onsdag morgon. Ekonomer tillfrågade av Reuters förväntar sig att uppgifterna visar att KPI-rubriken steg med 3,5% i september efter att ha stigit till 3,2% under föregående månad.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Kärn-KPI, som utesluter de flyktiga livsmedels- och energipriserna, förväntas ha stigit med 3,0% i september, en minskning från 3,1% föregående månad. Siffran kommer att vara betydligt högre än Bank of Englands (BOE) mål på 2,0%.

Konsument- och producentpriserna har stigit i de flesta länder av flera skäl. För det första har många företag tvingats höja sina löner på grund av den pågående arbetskraftsbristen. De senaste uppgifterna visade att den brittiska löneökningen ökade med cirka 5,6% i augusti.

För det andra har det varit betydande brister i delar, särskilt inom bil- och elektronikindustrin. De viktigaste bristerna är datorchips, som är avgörande för att köra viktiga enheter. Tyvärr förväntas dessa brister fortsätta i flera månader framöver.

För det tredje, i Storbritannien finns det några utmaningar om Brexit. Storbritannien har krävt nya samtal med EU om avsnitten om Nordirland. Dessa utmaningar har lett till vissa brister, som har bidragit till högre priser.

Viktigast av allt, kostnaden för de flesta varor har skjutit i höjden de senaste veckorna. Till exempel har priset på råolja hoppat till den högsta nivån på åtta år medan naturgas har stigit till rekordhöga.

Därför har GBP/USD-paret stigit sedan trenderna i inflation och sysselsättning sannolikt kommer att driva Bank of England (BOE) att ändra sin strategi för räntor.

GBP/USD prognos

gbp/usd

Fyrtimmarsdiagrammet visar att GBP/USD-paret har haft en stark hausseartad trend de senaste veckorna. Paret stöds av 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden. Det rörde sig också över nyckelmotståndsnivån vid 1.3750, vilket var den högsta nivån den 23 september.

Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga när tjurar riktar sig mot nästa viktiga motståndsnivå på 1.3915, vilket var den högsta nivån den 14 september.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money