Är det för sent att köpa Cleveland-Cliffs-aktien när aktierna går upp efter resultatet?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 23, 2021
  • Cleveland-Cliffs-aktierna ökade i fredags nästan 13% efter att ha offentliggjort solida FQ3-resultat.
  • Företaget rapporterade sina senaste kvartalsresultat innan marknaderna öppnade.
  • CLF-aktier handlas till ett attraktivt P/E-tal på 5,32.

På fredagen ökade Cleveland-Cliffs Inc. (NYSE: CLF)-aktier nästan 13% efter att ha offentliggjort sina senaste kvartalsresultat. Företaget rapporterade sina finansiella intäkter och resultat för tredje kvartalet innan marknaderna öppnade, vilket översteg konsensus för gatans förväntningar. Cleveland, OH-baserad ståltillverkare sa att det räknar med att stålpriserna stiger nästa år, vilket ökar de långsiktiga utsikterna.

Cleveland-Cliffs redovisade ett skattemässigt QAP GAPS-resultat per aktie på $2,33 och slog genomsnittet för analytikeruppskattningar på $2,24. Å andra sidan ökade intäkterna för kvartalet med 263,6% från samma kvartal för ett år sedan till 6 miljarder dollar, 370 miljoner dollar före beräkningarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget räknar nu med en omsättning på 2121 miljarder dollar för cirka 21 miljarder dollar, jämfört med 2 miljarder dollar som rapporterades 2019, vilket visar en solid tillväxt.

CLF ser undervärderat ut

Ur ett värderingsperspektiv handlas Cleveland-Cliffs aktier med spännande efterföljande 12-månaders respektive termins P/E-tal på 15,56 respektive 5,32. Därför kan aktien vara ett övertygande alternativ för värdeinvesterare.

Å andra sidan, trots att analytiker förutspår att resultatet kommer att minska med mer än 130% i år innan de sjunker ytterligare med 26% nästa år, förväntar de sig också att CLF kommer att ge en genomsnittlig årlig EPS-tillväxt på cirka 27,43% under de kommande fem åren.

Därför kan det också få uppmärksamhet från långsiktiga investerare.

Source – TradingView

Tekniskt verkar Cleveland-Cliffs-aktierna nyligen ha ökat för att slutföra en hausseartad utbrott från en stigande kanalbildning. Som ett resultat har aktien samlat sig närmare de överköpta förhållandena för 14-dagars RSI.

Därför kan investerare, med en till synes oundviklig tillbakadragning, sikta nedåt på cirka 22,01 dollar eller lägre till 20,65 dollar. Å andra sidan, om rallyt fortsätter, kan aktien hitta motstånd på $25,10 eller högre på $26,33.

Dags att ta lite vinster?

Sammanfattningsvis, även om Cleveland-Cliffs-aktier fortfarande handlas med spännande värderingsmultiplar, kan den senaste ökningen ha skapat en möjlighet för kortfristiga investerare att ta några vinster.

Med tanke på den förväntade resultatminskningen i år och nästa år kan det därför vara bäst att vänta på en återgång innan du köper aktien.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust