DXY: Dollarindexprognos före amerikanska konsumentförtroendedata

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 26, 2021
  • Det amerikanska dollarindexet fick ett starkt stöd på $93,50-nivån.
  • Indexet har studsat tillbaka i takt med att oddsen för en åtstramning av Fed har stigit.
  • Det kommer nästa att reagera på de senaste amerikanska konsumenternas förtroendedata.

Det amerikanska dollarindexet (DXY) gjorde en comeback under nattens session inför de senaste amerikanska konsumenternas förtroendedata. Indexet steg också efter att det dykt upp antydningar om att Federal Reserve kommer att börja minska sina tillgångsköp under det kommande mötet. Det handlas till $93,90, vilket är något över denna månads lägsta på $93,50.

USA:s konsumentförtroendedata

DXY-indexet steg efter att Wall Street Journal (WSJ) rapporterade om Federal Reserves möte i november.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tidningen avslöjade att Fed-ordföranden, Jerome Powell, hade nöjt sig med att börja minska på tillgångsköpen under detta möte. Banken kommer att börja bromsa dessa tillgångsköp med cirka 15 miljarder dollar per månad. Målet är att avsluta tillgångsköpen i juni nästa år.

Samtidigt kunde banken fortsätta att minska dessa tillgångsköp och samtidigt höja räntorna. I sitt tidigare räntebeslut antydde banken att den skulle börja höja räntorna 2024.

Dollarindexet steg också när priset på råolja steg. Brent, det globala riktmärket, steg till ett flerårigt högsta av $86 medan West Texas Intermediate (WTI) steg till mer än $84. Naturgaspriserna fortsatte också sitt hausseartade rally.

Råoljepriset hoppade efter att Goldman Sachs sa att efterfrågan redan hade stigit över vad den var före Covid-19-pandemin. Därför förväntar sig investerare att detta rally kommer att leda till mer inflation i USA och runt om i världen.

När vi ser framåt kommer DXY att reagera på de senaste uppgifterna om konsumenternas förtroende från konferensstyrelsen. Uppgifterna förväntas visa att förtroendet sjönk något i oktober då folk fortsatte att oroa sig för inflationen.

US dollar index prognos

Dollar Index

Fyra-timmarsdiagrammet visar att DXY-index bildade en stark stödnivå på $93,50 denna månad. Det har kämpat för att ta sig under denna nivå flera gånger tidigare. Samtidigt rörde sig indexet över 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden medan MACD korsar den neutrala linjen. Det är också längs 78,6% Fibonacci retracement nivå.

Därför kommer indexet sannolikt att fortsätta stiga när tjurar siktar på nästa nyckelmotståndsnivå på $94,50.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money