Är GE-aktien ett köp eller sälj då vinst och fria kassaflöden överträffar förväntningarna?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… Läs mer.
on okt 27, 2021
  • General Electric-aktien steg på tisdagen nästan 3% efter att ha tillkännagivit sitt senaste kvartalsresultat.
  • Företaget rapporterade sina finansiella resultat för tredje kvartalet, vilket slog analytikers uppskattningar.
  • GE:s intäkter för kvartalet minskade dock från samma period för ett år sedan, utan Street-uppskattningar.

På tisdagen steg General Electric Co. (NYSE:GE) aktien med nästan 3% efter att ha tillkännagivit sitt senaste kvartalsresultat. Företaget rapporterade sina finansiella resultat för tredje kvartalet innan marknaderna öppnade, vilket slog analytikernas förväntningar på resultat och fria kassaflöden. Dess intäkter minskade dock avsevärt, utan uppskattningar.

Bolaget redovisade en icke-GAAP-vinst per aktie på $0,57, vilket slog genomsnittet för analytikerförväntningar på $0,44. Dessutom var dess GAAP EPS på 0,54 USD 0,36 USD över estimat medan intäkterna för kvartalet sjönk med 5,2% från samma kvartal förra året till 18,4 miljarder USD, 770 miljoner USD under Streets prognoser.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Å andra sidan krossade GE:s industriella fria kassaflöde på 1,7 miljarder USD konsensus Street-uppskattningen på cirka 1 miljard USD, vilket också minskade dess FCF-prognos för FY2021 till intervallet 3,75-4,75 miljarder USD, från 3,5-5 miljarder USD, tidigare.

Dags att satsa på GE:s vinsttillväxt?

Ur ett investeringsperspektiv handlas General Electrics aktier till ett brant P/E-tal på 183,77 och ett rimligt P/E på 25,97. Därför kan värdeinvesterare välja att övervaka företagets resultat innan de köper aktien.

Men med analytiker som förväntar sig att dess vinst per aktie kommer att skjuta i höjden med 2 537 % i år, innan den stiger med ytterligare 109 % nästa år, kan aktien vara ett spännande alternativ för tillväxtinvesterare.

Därför, även om aktien har stigit mer än 82% under de senaste 12 månaderna, kan långsiktiga investerare fortfarande tycka att det är ett spännande alternativ för sina portföljer.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar General Electrics aktier nyligen ha ökat för att fullborda ett uppåtgående utbrott från en kanalformation i sidled. Aktien har dock ännu inte nått överköpta förhållanden, vilket lämnar utrymme för mer uppåtgående rörelser.

Därför kan investerare inrikta sig på utökade vinster på cirka $110,51, eller högre vid $113,95, medan $104,51 och $100,92 är avgörande stödnivåer.

Det kanske inte är för sent att köpa GE-aktier

Sammanfattningsvis, även om General Electric-aktier nyligen har ökat för att bryta ut ur en kanal i sidled, har aktien ännu inte nått överköpta villkor. Dessutom kan dess spännande vinsttillväxt driva upp priset.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money