Microsoft rapporterar ännu ett rekordkvartal: “sekulär medvind kommer att fortsätta”

Av:
Oct 27, 2021
Listen
  • Microsoft Corps intäkter översteg 20 miljarder dollar för första gången under första kvartalet.
  • Rishi Jaluria diskuterar Microsofts resultat på CNBC:s "Closing Bell".
  • Aktierna i företaget är cirka 2,0% upp i efterhandeln.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT)-aktien steg nästan 2,0 % i efterhandeln på tisdagen efter att teknikjätten sa att dess vinst översteg 20 miljarder dollar för första gången under första kvartalet.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Jaluria väljer MSFT som sitt favoritnamn för megacap

Copy link to section

CNBC:s “Closing Report“ sa RBC Capital Markets Rishi Jaluria att Microsoft var hans favoritnamn för megacap.

Ett starkt slag över hela linjen. De viktigaste områdena; moln, Azure, dynamik accelererar allt. Det säger oss att utrymmet för mjukvaruutgifter är hälsosamt och att vi befinner oss i de tidiga dagarna av digital transformation. Så de sekulära medvindarna kommer att fortsätta härifrån.

Jaluria betygsätter Microsoft till “köp” med ett prismål på $360 som representerar en uppsida på 15% från där aktien stängde på tisdagen. Han nämnde ökad lönsamhet och “isolering” från begränsningar i leveranskedjan, Apples integritetsförändringar och antitrustfrågor för sin hausseartade hållning.

Q1 finansiella resultat

Copy link to section

Microsoft rapporterade 20,5 miljarder dollar i vinst, vilket motsvarar 2,71 dollar per aktie jämfört med 1,82 dollar per aktie för ett år sedan. Exklusive 3,3 miljarder dollar i en engångsskatteförmån, tjänade den 2,27 dollar per aktie, enligt vinstpressmeddelandet.

Det amerikanska multinationella företaget genererade 45,3 miljarder dollar i intäkter – en kraftig ökning från förra årets 37,15 miljarder dollar. Enligt FactSet hade experter förutspått 2,08 dollar i vinst per aktie under det första kvartalet på 44 miljarder dollar i försäljning.

Microsofts chefer förväntas ge framtida vägledning om telefonkonferensen som är planerad till 17:30 ET.

Intäkter från enskilda affärssegment

Copy link to section

Enligt Microsoft genererade det 16,96 miljarder dollar i försäljning från Intelligent Cloud, 13,3 miljarder dollar från sin traditionella PC-verksamhet och 15,04 miljarder dollar från molnprogramvarudivisionen.

Försäljningen från alla segment kom betydligt över analytikernas uppskattningar och förra årets siffror, trots en avmattning i PC-leveranser. Andra anmärkningsvärda siffror inkluderar en tillväxt på 50 % jämfört med föregående år i Azure jämfört med 49 % förväntat.

Förra månaden tillkännagav Microsoft en strategisk investering i vårddatacenterstarten Truveta.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals idag.

Learn more
USA Aktier & Fonder Industrier Nordamerika Teknologi Världen