PulteGroup aktieprognos efter blandade resultat för tredje kvartalet

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 27, 2021
  • PulteGroup-aktien på tisdagen rasade nästan trots att de publicerade solida FQ3-resultat.
  • Företaget tillkännagav sina senaste kvartalsresultat innan marknaderna öppnade.
  • Dess orderstocksvärde ökade dock med 56 % till mer än 10 miljarder dollar.

På tisdagen föll PulteGroup Inc. (NYSE:PHM)-aktien med nästan 4% efter att ha tillkännagivit sitt senaste kvartalsresultat. Företaget rapporterade sina skatteintäkter och resultat för tredje kvartalet innan marknaderna öppnade, vilket slog konsensus för Street-förväntningar. Dock ökade backlogvärdet avsevärt från samma period för ett år sedan, på grund av ihållande problem med leveranskedjan.

PulteGroup redovisade FQ3 non-GAAP vinst per aktie på $1,82, något bättre än konsensusanalytikernas uppskattning på $1,79. Dessutom var dess GAAP EPS på 1,82 USD också 0,04 USD över uppskattningarna, medan intäkterna för kvartalet växte med 18% till 3,48 miljarder USD, vilket överträffade den genomsnittliga analytikeruppskattningen med 50 miljoner USD.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företagets orderstock ökade med hela 56 % till ett värde av 10,3 miljarder dollar.

PulteGroup ser undervärderad ut

Ur ett investeringsperspektiv handlas PulteGroup-aktier till övertygande 12-månaders efterföljande och framåtriktade P/E-tal på 7,79 respektive 5,27, vilket gör aktien till ett attraktivt alternativ för värdeinvesterare.

Dessutom förväntar sig analytiker att dess vinst per aktie kommer att växa med 41,60 % i år, innan den stiger med en genomsnittlig årlig takt på 18,10 % under de kommande fem åren. Därför kan aktien också få uppmärksamhet från tillväxtinvesterare.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar PulteGroup-aktier nyligen ha rasat för att slutföra ett nedåtgående utbrott från en stigande kanalformation. Aktien har dock ännu inte nått de översålda villkoren för 14-dagars RSI, vilket lämnar utrymme för fler nedåtgående rörelser.

Därför, med investerare som verkar ovilliga att satsa på dess spännande tillväxtutsikter och övertygande värderingsmultiplar, kan de sikta på utökade eftervinstnedgångar på cirka 46,00 USD eller lägre till 44,25 USD.

Å andra sidan är $49,67 och $51,59 avgörande motståndsnivåer.

Är det säkert att köpa PHM-aktier?

Sammanfattningsvis, även om PulteGroup-aktien verkar ha fallit markant efter tisdagens resultatrapport, har aktien ännu inte nått översålda villkor.

Därför, även om aktien handlas till en billig värdering samtidigt som den erbjuder spännande tillväxtutsikter, kan det vara bäst att vänta på att aktierna testar om nuvarande stödnivåer.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust