USD/CAD-prognosen och förhandsvisningen av BOC-räntebeslutet

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 27, 2021
  • USD/CAD-paret låg i ett snävt intervall på onsdagsmorgonen.
  • Investerare väntar på det senaste räntebeslutet från BOC.
  • Paret har bildat ett stigande kilmönster.

USD/CAD-priset förblev i ett snävt intervall på onsdagsmorgonen när investerare väntade på det senaste räntebeslutet från Bank of Canada (BOC). Paret handlas till 1,2388, vilket var något över månadens lägsta på 1,2282.

BOC ränteförhandsvisning

Bank of Canada avslutar sitt tvådagarsmöte på onsdag. Ekonomer förväntar sig att landets centralbank kommer att hålla räntorna stabila på cirka 0,25 % i detta möte. De förväntar sig också att Tiff Macklem, bankens guvernör, kommer att få kommunikationsproblem eftersom inflationen håller sig stabil.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Istället för att höja räntorna förväntar sig analytiker att banken kommer att minska sitt veckovisa obligationsköpsprogram till cirka 1 miljard CAD. Detta motsvarar cirka 809 miljoner dollar och kommer att vara fjärde gången som BOC minskar sina tillgångsköp. Det finns också en sannolikhet att bankens tjänstemän kommer att antyda att de snart kommer att avsluta sitt program för att expandera balansräkningen helt och hållet.

Samtidigt visar data som publicerats av Bloomberg att de flesta analytiker förväntar sig att Bank of Canada kommer att påbörja sin räntehöjningscykel under de kommande sex månaderna. Detta beror på att landets inflation stiger i snabb takt och ligger betydligt över BOC-målet på 2,0 %. I en anteckning sa en Bloomberg-analytiker:

”Bank of Canada kommer att bli mer vaksam på inflationsrisker vid onsdagens möte. Även om kommunikationen skulle visa sig hökisk i förhållande till september, kan BoC luta sig mot växande marknadsförväntningar på en höjning redan i april 2022.”

USD/CAD teknisk analys

USD/CAD

Tretimmarsdiagrammet visar att USD/CAD-paret har varit i en stadig hausseartad trend de senaste dagarna. Längs vägen har paret rört sig över 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden. De två medelvärdena har redan bildat ett hausseartat crossover-mönster.

Noterbart har paret bildat ett stigande kilmönster. I prisåtgärdsanalys är ett stigande kilmönster vanligtvis en baisseartad signal.

Därför kommer paret sannolikt att bryta ut lägre på kort sikt när skillnaden mellan Fed och BOC ökar. Nästa nyckelnivå att titta på är 1,2282.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money