USD/CAD-signaler före inflationsdata från Kanada i september

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 20, 2021
  • USD/CAD-paret har varit i en baisseartad trend den senaste tiden.
  • Nedgången beror främst på högre råoljepriser.
  • Paret kommer att reagera på de senaste inflationsdata från Kanada.

USD/CAD-priset svävar nära den lägsta nivån sedan juni när investerare väntar på de senaste kanadensiska konsumentinflationsuppgifterna. Paret handlas på 1,2345, vilket är cirka 4,60% under den högsta nivån i september.

Inflationsdata i Kanada

USD/CAD-priset har varit i en baisseartad trend den senaste tiden eftersom marknaden reflekterar över den starka kanadensiska ekonomiska återhämtningen. Data som publicerades denna månad visade att landets ekonomi lade till tusentals jobb i september medan arbetslösheten sjönk.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På onsdag publicerar den kanadensiska statistikbyrån de senaste konsumentinflationsuppgifterna. Analytiker räknar med att landets inflationstal hålls stabila i september. Dessutom har energikostnaderna i landet hoppat medan utmaningskedjan har kvarstått.

Därför visar data från Reuters att de flesta analytiker räknar med att den totala inflationen steg med 4,3% i september. Det är en liten ökning från föregående månads ökning med 4,1%. Det kommer också att ligga över Bank of Canada (BOC) uppskattning på 2,0%.

Som sådan har USD/CAD-paret minskat eftersom analytiker räknar med att centralbanken kommer att fortsätta sin åtstramningscykel. Det har redan minskat tillgångsköp, vilket innebär att det snart kan börja höja räntorna.

Paret har också minskat på grund av energimarknadens prestanda. Under de senaste veckorna har priset på råolja stigit till den högsta nivån på mer än 7 år. Brent har stigit till $84 medan West Texas Intermediate (WTI) också har stigit till mer än $80. Det kanadensiska oljepriset har också stigit.

Råoljans prestanda är viktig på grund av volymen olja som Kanada pumpar varje dag. Det säljer miljontals fat per dag eftersom det är den fjärde största producenten i världen.

USD/CAD-prognos

usd/cad

Det dagliga diagrammet visar att USD/CAD-paret bildade ett trippel-toppmönster för några veckor sedan. Halsen i detta mönster var 1.2417. På det dagliga diagrammet har paret flyttat sig under 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde medan MACD har sjunkit under den neutrala nivån.

Därför kommer paret sannolikt att fortsätta falla på kort sikt när investerare riktar sig till nästa viktiga stödnivå till 1.2200.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust