USD/CAD-prognos före amerikanska och kanadensiska jobbdata

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 7, 2021
  • USD/CAD-paret sjönk när priset på råolja återhämtade sig.
  • Oljepriset stiger efter det senaste OPEC+-mötet.
  • Vi förklarar vad vi kan förvänta oss inför jobbdata från USA och Kanada.

USD/CAD-paret sjönk till den lägsta nivån sedan den 7 september när priset på råolja återhämtade sig och när investerare väntade på de senaste kanadensiska och amerikanska arbetstillfällena. Paret minskade till 1,2550, vilket var cirka 2,7% under den högsta punkten i september.

Råoljepriser

Kanada är en av de största oljeproducenterna i världen. Som sådan, liksom Norge, går landets ekonomi bra när priset på råolja och naturgas stiger. Och den här veckan har priserna på dessa varor varit i en stark hausseartad trend.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Priset på Brent, det internationella riktmärket, steg till en sjuårig höjdpunkt på mer än $83. På samma sätt steg kanadensisk olja och West Texas Intermediate (WTI) till fleråriga toppar.

Denna prestation hände efter att OPEC misslyckats med att ändra åsikt om oljeförsörjning. Kartellens medlemmar kommer att öka produktionen med cirka 400 000 fat per dag och månad fram till fjärde kvartalet 2022. Därför, när oljebehovet ökar, finns det en möjlighet att efterfrågan och obalans mellan utbud kommer att hända.

Nästa huvudkatalysator för priset på råolja är antalet kanadensiska och amerikanska jobb som kommer ut på fredag.

Ekonomer förväntar sig att uppgifterna visar att den kanadensiska ekonomin lade till 65 000 jobb i september efter att ha lagt till 90,2 000 föregående månad. Som ett resultat ser de att arbetslösheten sjunker från 7,1% till 6,9%.

Samtidigt, i USA, förväntar sig analytiker att uppgifterna visar att lönesiffror ökade från 235 000 jobb i augusti till 500 000. På onsdagen visade data från ADP Institute att ekonomins privata sektor lade till mer än 543 000 jobb.

Och på torsdagen visade data från Bureau of Labor Statistics (BLS) att initiala arbetslösa påståenden sjönk från 364k till 326k.

USD/CAD-prognos

USD/CAD

Fyrtimmarsdiagrammet visar att USD/CAD-paret har haft en baisseartad trend. Paret bildade ett dubbelmönster på cirka 1.2900 under de senaste veckorna. Det handlas för närvarande vid hakan på dubbelmönstret.

Det har också kraschat under 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde (MA) medan Relative Strength Index (RSI) har bildat ett baisse-divergensmönster. Därför finns det en sannolikhet att paret fortsätter att falla framåt och efter de senaste amerikanska och kanadensiska jobbdata.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money