Applied U.V. kommer att installera Airocide på AFRMIS i Thailand

By: Ruchi Gupta
on dec 1, 2021
  • Airocide-installationer utformade för att skydda både personal och besökare på anläggningen
  • Detta medicinska vetenskapsinstitut är en forskningsanläggning
  • AFRIMS har både ett US Army Command och Royal Thai Army med amerikansk arméinflytande.

Applied UV, Inc. (NASDAQ:AUVI) är ett teknikföretag för eliminering av patogener som använder kraften hos UV-strålar med smalt intervall för katalytisk biokonverteringsteknik som är utformad för att rena luften och automatiskt, grundligt och säkert förstöra patogener. Dessutom meddelade man att dess Thailand-baserade partner skulle installera Airocide på AFRIMS.

Airocide-installationerna ska bidra till att skapa både renare och säkrare miljöer för anläggningens personal och besökare. Dessutom använder den amerikanska arméns WRAIR (Walter Reed Army Institute of Research) denna anläggning för biomedicinsk forskning.

Operationella höjdpunkter

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

AFRIMIS har lyckats komma med banbrytande forskning när det kommer till militär medicinering. Företaget koncentrerar sig främst på sjukdomar kopplade till smittsamma patogener.

AFRIMIS har komponenter för både US Army Command och Royal Thai Army med starkt amerikanskt inflytande från speciella utländska aktiviteter som åstadkommits av WRAIR. WRAIR har lett loppet när det gäller att lösa problem och hot mot soldaternas dödlighet och beredskap sedan 1983.

WRAIRs breda forskningskapacitet vid företagets laboratorier i Washington är designade för att ge soldater det allra bästa medicinska stödet och skyddet efter, under och före deras utplacering. Det kan få detta att hända eftersom det strävar efter att ta itu med både framväxande och långvariga hot.

Covid 19 och den nya stammen

Med kampen mot Covid som fortfarande pågår och den nya Covid-länkade Omicron-stammen nyligen dykt upp, är AFRIMS inställd på att göra Airocide-installationer utformade för att kontrollera luftburna sjukdomar och hjälpa till att skydda de känsliga områdena i anläggningen.

Installationen av dessa enheter visar det engagemang som medicinska samfundet i Thailand har att både tillhandahålla och leta efter den bästa desinfektions- och luftreningstekniken som kan användas för att skydda både personal och besökare.

Hur kändes högsta ledningen?

Applied UVs grundare och VD, Max Munn, sa:

Installationen av våra Airocide®-enheter på en sådan prestigefylld biomedicinsk anläggning representerar ytterligare en viktig milstolpe i vår strategi att avsevärt utöka vår internationella kommersiella distributionskapacitet och gå in på nya marknader.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money