AUD/USD-signal efter starka Australiens BNP-data

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on dec 1, 2021
  • AUD/USD-paret studsade tillbaka på onsdagsmorgonen.
  • Detta hände efter att Australien publicerat starka BNP-data.
  • Ekonomin växte med 3,9% under tredje kvartalet.

AUD/USD-priset höll sig stabilt på onsdagsmorgonen när marknaden reflekterade över den relativt starka australiensiska BNP- och PMI-datan. Den handlas till 0,7145, vilket är några punkter över nattens lägsta 0,7063.

Australiens BNP-data

Den australiska ekonomin började det tredje kvartalet bra men saker förändrades efter att den registrerat flera fall av Covid-19. Nedstängningarna som följde bidrog till att dra på landets ekonomi.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Omfattningen av svagheten var dock relativt sett mindre än vad de flesta analytiker förväntade sig. I en rapport idag visade Australian Bureau of Statistics (ABS) att landets ekonomi minskade med 1,9% under tredje kvartalet.

Denna nedgång var värre än expansionen under andra kvartalet på 0,7% men den var bättre än medianuppskattningen på -2,7%. På årsbasis växte landets ekonomi med 3,9%, vilket var bättre än medianuppskattningen på 3,0%.

Den främsta eftersläpningen i den australiensiska ekonomin var konsumtionen, som sjönk med cirka 2,4% under tredje kvartalet. Detta är viktigt eftersom konsumtionen är den största delen av den australiensiska ekonomin. Investeringarna ökade med 0,2%.

AUD/USD höll sig också stabila efter de senaste PMI-data för tillverkning. Enligt Australian Industry Group steg landets tillverkningsindex från 50,4 i oktober till 54,8 i november.

Ytterligare data från Markit visade att PMI ökade från 58,2 till 59,2. Dessa siffror gav signaler om att landets ekonomi gick bra.

De starka australiensiska siffrorna bidrog till att förbättra det hökiska uttalandet från Federal Reserve. AUDUSD kraschade på tisdagen efter att Jerome Powell varnat för åtstramning. När han vittnade för kongressen varnade Fed-ordföranden för att banken sannolikt skulle avsluta köpen för kvantitativa lättnader (QE) tidigare än väntat.

AUD/USD prognos

AUD/USD

AUD/USD-paret kraschade hårt efter det hausseartade uttalandet av Jerome Powell. Detta gjorde att den kraschade till den lägsta nivån 0,7064, vilket var den lägsta nivån sedan förra året. Det var också cirka 6,4% under den högsta nivån i år.

Paret raderade några av dessa förluster efter de starka BNP-data från Australien. Den försöker nu testa det viktiga motståndet på 0,7170, vilket var den lägsta nivån den 29 september. Denna prisåtgärd verkar vara en del av ett brytnings- och omtestmönster.

Därför kommer paret sannolikt att återuppta den baisseartade trenden under den första delen av månaden och sedan studsa tillbaka när investerare köper nedgångarna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money