USD/CHF-förutsägelse efter starka schweiziska inflationsdata

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on dec 1, 2021
  • USD/CHF-paret förändrades lite efter den starka schweiziska inflationsstatistiken.
  • Konsumentpriserna steg med 1,5% i Schweiz i november.
  • Paret kommer sannolikt att bryta ut lägre på kort sikt.

USD/CHF-priset var i ett snävt intervall på onsdagen då marknaden reflekterade över Fed-ordförandens uttalande och starka inflationsdata från Schweiz. Paret handlas till 0,9211, där det har legat de senaste dagarna. Det är cirka 1,75% under den högsta nivån i november i år.

Schweiz inflationsdata

Den schweiziska statistikbyrån publicerade relativt starka uppgifter om konsumentprisindex (KPI). Enligt byrån flyttade den överordnade KPI från 0,3% i oktober till 0,0% i november. Denna siffra var bättre än medianuppskattningen på en minskning på 0,1%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På årsbasis steg landets inflation från 1,2% till 1,5%. Detta var också bättre än medianuppskattningen på 1,3%. Ändå, liksom Japan, går Schweiz igenom en period av relativt låg inflation. Till exempel, på tisdagen, avslöjade data publicerade av Eurostat att euroområdets KPI hoppade till en flerårig högsta på mer än 6%.

Analytiker förväntar sig att den schweiziska centralbanken (SNB) kommer att hålla en relativt duvaktig ton. Dess förhoppning är att denna ton kommer att hjälpa till att devalvera den schweiziska francen eftersom Federal Reserve och Europeiska centralbanken (ECB) förväntas bli hökiska under de kommande månaderna.

USD/CHF reagerade också på de relativt svaga PMI-siffrorna för schweizisk tillverkning. Enligt Procure.ch sjönk landets PMI från 65,4 till 62,5 i november. Detta var det lägsta PMI-talet på cirka två månader. Ändå visar uppgifterna att tillverkningssektorn går relativt bra eftersom den låg över den expansiva zonen på 50,0.

Den största drivkraften för paret är det relativt hökaktiga uttalandet av Jerome Powell. I ett uttalande på tisdagen sa Fed-ordföranden att banken kommer att avveckla sin politik för kvantitativa lättnader tidigare än väntat.

USD/CHF prognos

USD/CHF-paret hade en relativt stark november då dess pris steg med mer än 3% mellan 1 och 24 november. Paret lyckades ångra de flesta av uppgångarna som gjordes under månaden. Den handlas nu på 0,9212.

På fyratimmarsdiagrammet ligger paret mellan 38,2% och 50% Fibonacci retracement nivåer. Det har också rört sig under 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden medan MACD fortfarande ligger under den neutrala nivån.

Därför finns det en sannolikhet att USDCHF-paret kommer att återuppta den baisseartade trenden då björnar siktar på nyckelstödet på 0,9100.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money