Är det dags att investera i Kroger-aktien eftersom aktierna stiger med 12% på positiv vägledning för FY2022?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… Läs mer.
on dec 3, 2021
  • Kroger-aktien på torsdagen steg med mer än 12%.
  • Företaget tillkännagav sina resultat för tredje kvartalet innan marknaderna öppnade.
  • Den höjde också sin vägledning för FY2022 över konsensus för Street-förväntningar.

På torsdagen steg Kroger Co. (NYSE:KR)-aktien med mer än 12% efter att ha tillkännagivit sitt senaste kvartalsresultat. Företaget rapporterade sina skatteintäkter och resultat för tredje kvartalet innan marknaderna öppnade, vilket slog analytikernas förväntningar. Livsmedelsbutikskedjan utfärdade också en vägledning för helåret 2022 före Street-prognoser.

Kroger redovisade FQ3 non-GAAP vinst per aktie på $0,78, vilket överträffade genomsnittet för analytikerförväntningar på $0,67. Å andra sidan lyckades dess GAAP EPS på 0,64 USD inte matcha konsensusuppskattningen på 0,71 USD, medan intäkterna för kvartalet ökade med 7,3% från samma kvartal för ett år sedan till 31,9 miljarder USD, vilket överträffade förväntningarna med 680 miljoner USD.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Kroger förväntar sig nu en icke-GAAP-utspädd vinst per aktie för helåret 2022 i intervallet $3,40-$3,50 jämfört med konsensus Street-prognosen på $3,35. Den förväntar sig också att försäljningen i jämförbara butiker kommer att växa med 13,7% till 13,9% från förra året, upp från den tidigare guidningen på 12,6% till 13,1%.

Är Kroger en värdeaktie?

Ur ett investeringsperspektiv handlas Kroger-aktier till ett attraktivt P/E-tal på 13,76, vilket gör det till ett övertygande alternativ för värdeinvesterare.

Dessutom är analytiker optimistiska om dess vinstutsikter och förutspår en EPS-tillväxt på mer än 60% i år plus en genomsnittlig årlig ökning på 6,43% under de kommande fem åren.

Därför kan aktien också få uppmärksamhet från långsiktiga tillväxtinvesterare.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Kroger-aktier nyligen ha ökat för att slutföra ett uppåtgående breakout från en stigande kanalformation. Som ett resultat har aktien raket närmare de överköpta förhållandena för 14-dagars RSI.

Med tanke på bolagets hausseartade utsikter för FY2022, kan investerare sikta på utökade vinster djupt in i överköpta förhållanden till cirka $46,58, eller högre på $48,01, medan $43,61 och $41,93 är stödnivåer.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money