Arena Pharmaceuticals upp 90% efter förvärvsmeddelande

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi tar fitness och en hälsosam livsstil på stort allvar. På sin fritid simmar hon gärna, springer och lagar… Läs mer.
on dec 14, 2021
  • Förvärvet kommer att hjälpa till att utöka Pfizers innovativa pipeline, vilket kommer att öka tillväxten
  • Transaktionen kommer att kosta cirka 6,7 miljarder dollar.
  • Förvärvet ger Pfizer nya ledande metoder för att behandla immuninflammatoriska sjukdomar.

Pfizer Inc (NYSE: PFE) genomförde ett definitivt avtal med Arena Pharmaceuticals (Nasdaq: ARNA), enligt vilket Pfizer Inc kommer att förvärva Arena Pharmaceutical för ett totalt värde av cirka 6,7 miljarder dollar. Arena gick upp 90% efter detta tillkännagivande.

Arena Pharmaceuticals är ett företag i klinisk fas som fokuserar på att utveckla terapier för behandling av immuninflammatoriska sjukdomar. Båda bolagens styrelse godkände enhälligt affären.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Arenas affärsportfölj

Arena Pharmaceuticals portfölj inkluderar lovande och mångsidiga utvecklingskandidater inom dermatologi, gastroenterologi och kardiologi för att behandla immuninflammatoriska sjukdomar. Pfizers generaldirektör och globala president, Mike Gladstone, sa:

Det föreslagna förvärvet av Arena kompletterar vår kapacitet och expertis inom inflammation och immunologi, en Pfizers innovationsmotor som utvecklar potentiella terapier för patienter med försvagande immuninflammatoriska sjukdomar med behov av effektivare behandlingsalternativ.

VD:n hävdade att de planerar att öka den kliniska utvecklingen av etrasimod för att behandla immuninflammatoriska sjukdomar. Han säger att de planerar att använda sin globala utveckling och ledande forskningskapacitet.

Arena har skapat ett gediget utvecklingsprogram för etrasimod. Detta inkluderar ett par fas III-studier i UC (ulcerös kolit), ett fas II och III-program Crohns sjukdom och pågående fas II-studier i alopecia areata och eosinofil esofagit. Arenas verkställande direktör och president, Amit Munshi, sa:

Pfizers kapacitet kommer att påskynda vårt uppdrag att leverera våra viktiga läkemedel till patienter. Vi tror att denna transaktion representerar det bästa nästa steget för både patienter och aktieägare.

Detaljer om avtalet

Pfizer Inc förväntar sig att köpa Arena med sina befintliga kontanter. Enligt villkoren i avtalet kommer Pfizer att få Arenas utestående stamaktier värderade till cirka 100 USD per aktie. Dessa aktier representerar ett totalt eget kapitalvärde på cirka 6,7 miljarder dollar.

Herr Munshi, Arenas verkställande direktör och president sa att de var glada över att kunna tillkännage det definitiva avtal som de nått med Pfizer Inc. Han hävdade att de var glada över att Pfizer erkände deras ledande S1P-molekyl och bidraget till det otillfredsställda behovet hos människor som kämpar immuninflammatoriska sjukdomar.

Arena Pharmaceuticals pipeline har också ett par kardiovaskulära kandidater i utvecklingsstadiet APD418 och temanogret, som för närvarande befinner sig i medicinska fas II-prövningar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money