Topp 3 FTSE 100-aktier att köpa 2022

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on dec 21, 2021
  • FTSE 100-indexet har varit i en stark hausseartad trend i år.
  • Det har ändå släpat efter sina globala konkurrenter som CAC 40 och Nasdaq 100.
  • Vi identifierar några av aktierna att köpa under 2022.

FTSE 100-indexet har haft ett relativt starkt år. Den har stigit med mer än 12% och data som sammanställts av Hargreaves Lansdown visar att de flesta ingående företag har stigit i år. Ändå har indexet underpresterat de andra nyckelindexen som Dow Jones, CAC 40 och Nasdaq 100. Här är några av de bästa FTSE 100-aktierna att köpa i december.

kunglig post

Royal Mail (LON: RMG) är det största brev- och postföretaget i Storbritannien. Företaget har ett börsvärde på mer än 5 miljarder pund, vilket gör det till en av de nyaste medlemmarna i FTSE-indexet. Företaget var bland de främsta mottagarna av Covid-19-pandemin eftersom det ledde till mer efterfrågan på dess paketverksamhet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Royal Mail-aktien har gått relativt bra under 2021. Den har stigit med mer än 55%, vilket gör den till den 5:e bäst presterande. Under året har företaget noterat starka resultat då efterfrågan på paket har ökat.

Som ett resultat av detta meddelade företaget nyligen att det kommer att erbjuda en särskild utdelning på cirka 400 miljoner pund. Man meddelade också att man skulle förvärva Rosenau Transport, ett kanadensiskt logistikföretag.

Det finns en sannolikhet att RMG-aktien kommer att fortsätta att gå bra under det kommande året. Dessutom förväntas den brittiska regeringen tillkännage nya låsningar efter jul. Som ett resultat kommer detta att leda till ökad efterfrågan på Royal Mails paketprodukter.

Glencore

Glencore (LON: GLEN) är ett av de största gruv- och handelsföretagen i FTSE 100. Det har ett börsvärde på mer än 48 miljarder pund. Glencore-aktiens pris har stigit med mer än 50% under 2021 eftersom investerare har jublat företagets fantastiska prestation. De flesta av de råvaror som den bryter som koppar och nickel har stigit.

Viktigast av allt, Glencore har dragit nytta av sin kolverksamhet. Till skillnad från de flesta gruvbolag har Glencore upprepat att kol är en viktig produkt. Som sådan har den vägrat att avyttra råvaran mitt i ESG-trenden. Företaget kommer att dra nytta av den pågående underinvesteringen i råvaran.

Därför finns det en sannolikhet att Glencore-aktien kommer att fortsätta stiga under det kommande året. Dessutom förväntas företaget öka sina utbetalningar till aktieägarna.

Lloyds Bank

Lloyds Bank (LON: LLOY) är en ledande brittisk bank värderad till mer än 32 miljarder pund. Banken erbjuder sina tjänster inom flera varumärken inklusive Halifax, Bank of Scotland, Scottish Widows och MBNA bland andra.

Lloyds aktiekurs steg med mer än 30% 2021. Detta hände på grund av den starka brittiska bostadsmarknaden, vilket ledde till en högre efterfrågan på deras bolåneprodukter. Bolaget fick också ny vd och styrelseordförande.

Det meddelade också att det kommer att investera ytterligare i förmögenhetsförvaltning och hyresfastigheter. År 2022 kommer Lloyds aktiekurs troligen att stiga på grund av de stigande räntorna i Storbritannien och strategierna från den nya VD:n.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money