Ska du köpa Victoria´s Secret-aktier efter att ha annonserat en återköpsplan?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… Läs mer.
on dec 31, 2021
  • Victoria's Secret-aktien på torsdagen steg nästan 3%.
  • Företaget tillkännagav en återköpsplan på 250 miljoner dollar på onsdagen.
  • Aktien handlas till ett attraktivt P/E-tal på 7,56.

På torsdagen steg Victoria’s Secret & Co (NYSE:VSCO)-aktien nästan 3% efter att ha tillkännagav en återköpsplan på 250 miljoner dollar på onsdagen. Företaget bekräftade också sina finanspolitiska utsikter för fjärde kvartalet, utfärdade i linje med förväntningarna.

Företaget förväntar sig en finansiell vinst per aktie för fjärde kvartalet i intervallet $2,35-$2,65, i linje med konsensus för analytikers uppskattningar på $2,63. Dessutom matchar Victorias intäktsguidning på 2,10 miljarder USD till 2,163 miljarder USD den genomsnittliga analytikeruppskattningen på 2,14 miljarder USD.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Victoria’s Secret ser undervärderad ut

Ur ett värderingsperspektiv handlas Victoria’s Secret-aktier till ett attraktivt forward P/E-tal på 7,56, vilket gör aktien till ett övertygande alternativ för värdeinvesterare. Dessutom förväntar sig analytiker att dess vinst per aktie växer med 92% i år.

Därför kan aktien också få uppmärksamhet från tillväxtinvesterare.

Aktien har ökat med mer än 31% sedan börsnoteringen i juli, och överträffade därmed S&P 500 Index, som är upp drygt 10%.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Victoria’s Secret-aktier handlas inom en kraftigt stigande kanalformation i intradagsdiagrammet. Som ett resultat har aktien skjutit i höjden för att handla närmare trendlinjemotståndet, vilket skapar en möjlighet för en tillbakagång.

Men med tanke på företagets spännande värdering på 7,56 i det framåtriktade P/E-talet, kan investerare fortfarande inrikta sig på utökade vinster djupt in i överköpta förhållanden till cirka 58,82 USD, eller högre på 61,94 USD, medan 52,33 USD och 48,72 USD är avgörande stödzoner.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money