Bitcoin prisrörelse: hur kommer värdet på BTC att utvecklas framöver?

By: Milko Trajcevski
Milko Trajcevski
Milko utnyttjar sin passion för kryptovalutor och gör att investerare lär sig något nytt varje dag. Under sin fritid… Läs mer.
on jan 25, 2022
  • El Salvador köpte sina billigaste 410 Bitcoins då priserna nådde $36,585.
  • Bitcoin Fear and Greed-index låg på 11.
  • Bitcoin har potential att komma upp i värde igen om den bryter prisbarriären på $34 000.

Bitcoin BTC/USD är överlägset den största kryptovalutorna när det gäller både börsvärde och massmarknadskraft. Det har varit en godkänd symbol för många nykomlinginvesterare och har varit riktmärket när det gäller hur värdefull kryptovalutaindustrin är.

Bitcoins värdeminskning och potentiell återhämtning

Den 21 januari köpte El Salvador sina billigaste 410 Bitcoins då priserna nådde $36 585 per BTC.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Rysslands centralbank krävde också ett direkt förbud mot kryptovalutor på grund av det faktum att kryptovalutor enligt dem hotar stabiliteten i det ryska finansiella systemet.

Detta nya tillskott till El Salvadors BTC-reserv tillkännagavs av president Nayib Bukele på Twitter den 21 januari, som bekräftade att köpet av 410 BTC gjordes med 15 miljoner dollar.

Den 22 januari sjönk Bitcoin till $35 000 då kryptovalutor ökade kraftiga förluster. Bitcoin Fear and Greed Index satte Bitcoin på 11 (extrem rädsla) för att det skulle minska i värde under dess, vid den tidpunkten, $36 312 värde.

Detta blev så småningom sant på grund av det faktum att värdet på BTC den 24 januari 2022 är $33 687,39. Men på grund av det faktum att BTC för närvarande är i en av sina billigaste prispunkter, kan detta göra det till en värd investering nu.

Ska du investera i Bitcoin (BTC)?

Den 24 januari 2022 hade Bitcoin (BTC) ett värde på $33 687,39.

För att få ett bättre perspektiv på vad denna värdepoäng betyder för Bitcoin (BTC) token, kommer vi att jämföra den med dess högsta värde genom tiderna, tillsammans med dess prestanda under föregående månad.

När det gäller det högsta värdet av Bitcoin (BTC) token var det den 10 november 2021 när token nådde ett värde av $69 044,77. Detta betyder i grunden att token var 35 357,38 $ högre i värde eller med 105% på sin högsta nivå någonsin.

När det gäller prestanda för BTC-token i december, kan vi se att den 1 december hade token sitt högsta värde på $58 667,85.

Dess lägsta värdepunkt var dock den 20 december, då token sjönk i värde till $45 736,21. Detta ger oss en indikation på att från 1 december till 20 december minskade token i värde med $12 931,64 eller med 22%.

Dessutom, från 20 december till 24 januari, sjönk token med ytterligare 12 048,82 USD eller med 26%.

Med detta i åtanke, om BTC bryter prisbarriären på 34 000 $, kan det vara en solid investeringsmöjlighet, men om BTC minskar under 33 000 $ kan det vara värt att ompröva. Överväg att investera i BTC om du vill köpa dippen, men var också försiktig med dess framtida prisutveckling.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money