T-Mobile rapporterar Q4-resultat: “vi hade vårt bästa tillväxtår någonsin”

Av:
Feb 3, 2022
Listen
  • T-Mobiles resultat för fjärde kvartalet överträffade uppskattningarna och det gav stark framtida guidning.
  • VD Mike Sievert diskuterade kvartalsresultat på CNBC:s "Closing Bell".
  • Telekomföretagets aktier steg 10% i utökad handel på onsdagen.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

T-Mobile US Inc (NASDAQ: TMUS) rapporterade marknadsslående vinster för sitt fjärde kvartal och gav solid guidning för 2022 på onsdagen, vilket resulterade i en 10-procentig ökning av aktiekursen efter öppettider.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Viktiga punkter i T-Mobiles resultatrapport för fjärde kvartalet

Copy link to section

T-Mobile tjänade 34 cent per aktie under fjärde kvartalet; en kraftig nedgång från förra årets 60 cent per aktie som chefer sa var relaterad till sammanslagningen med Sprint. Telekomjätten noterade 20,8 miljarder dollar i intäkter, en ökning med 5,5% på årsbasis.

Enligt FactSet hade analytiker förväntat sig en mycket lägre vinst per aktie på 13 cent men en något högre omsättning på 21,1 miljarder dollar. Fritt kassaflöde tryckt till 1,10 miljarder dollar.

T-Mobile lade till 844 000 nettoabonnenter på telefonabonnemang under det senaste kvartalet för att avsluta året med 2,9 miljoner telefonabonnenter. fortfarande bakom AT&T med mer än en kvarts miljon men långt över Verizons nummer. På CNBC:s “Closing Bell” sa VD Mike Sievert:

Vi hade vårt bästa tillväxtår någonsin, inte bara när det gäller abonnenter utan också vad gäller tjänsteintäkter, EBITDA och kassaflöde, där vi klart slog konkurrenterna år för år på alla viktiga mått. Det visar att vår underliggande Magenta-modell som vi har eftersträvat tänder på alla cylindrar.

Vägledning för hela räkenskapsåret

Copy link to section

För räkenskapsåret 2022 förväntar sig T-Mobile 5,0 miljoner till 5,5 miljoner nettotillskott i efterbetalda kunder jämfört med analytiker på 5,2 miljoner, enligt resultatpressmeddelandet.

Den trådlösa nätverksoperatören förutspår upp till 27,5 miljarder dollar i justerad EBITDA och 7,1 till 7,6 miljarder dollar i fritt kassaflöde. Som jämförelse hade experter begärt 27,9 miljarder USD i justerad EBITDA och 8,1 miljarder USD i FCF.

T-Mobile är dock känt för att vara konservativ med sina framtidsutsikter. Enligt vd Sievert ligger T-Mobile före sina konkurrenter inom 5G. Han lade till:

Eftersom AT&T och Verizon precis har börjat med 5G, är vi redan rikstäckande med 210 miljoner människor som täcks av 5G, den snabbaste och mest tillgängliga i landet, och det är en verklig fördel. I slutändan levererar T-Mobile det bästa nätverket och det bästa värdet.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals idag.

Learn more
USA Aktier & Fonder Industrier Nordamerika Världen