Mikrostrategiprisutsikter när Bitcoin blir hausse igen

Av:
Feb 13, 2022
Listen
  • Mikrostrategiaktien är allt mer korrelerad till Bitcoins pris.
  • Microstrategy fortsätter att lägga till sina Bitcoin-köp.
  • Michael Saylor tror att företaget kan låsa upp likviditet ur sina BTC-tillgångar.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

MicroStrategy Incorporated (NASDAQ:MSTR) var i grönt hela förra veckan, med en mindre korrigering mot slutet av veckan. Detta är starkt korrelerat till Bitcoins prisåtgärd. Bitcoin började förra veckan hausseartat, men mot slutet av veckan blev det något baisse.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Microstrategy är den största företagsinnehavaren av Bitcoin, och under de senaste månaderna har dess pris visat en stark korrelation med priset på Bitcoin. Det trots att VD:n sa att investerare borde värdera det som ett mjukvaruföretag.

Microstrategy CEO dubblar efter hausseartade Bitcoin-utsikter

Copy link to section

Efter en rad förluster från sin Bitcoin-investering har Microstrategy gjort en vinst på 1 miljard dollar efter det senaste Bitcoin-prisrallyt. Under företagets senaste vinstsamtal fortsätter Microstrategy CEO Michael Saylor att visa starkt stöd för Bitcoin och indikerade att Microstrategy avser att låsa upp värde från Bitcoin genom hävstång.

Han konstaterade att stora banker som Goldman Sachs eller Morgan Stanley verkar ta en aktiv roll inom krypto. Detta innebär att Microstrategy nu har många alternativ för att hjälpa företaget att tjäna mycket mer pengar på sina Bitcoin-innehav.

Mikrostrategin har varit volatil sedan den började köpa Bitcoin, men analytiker är fortfarande starkt hausse på aktien. Microstrategy har ett analytikerkonsensusbetyg på 1,5, vilket betyder att det är ett starkt köp.

Mikrostrategi teknisk analys

Copy link to section

Efter en priskorrigering som fick Microstrategy att sjunka från en högsta nivå på 889,12 USD den 21 november gick MSTR in i en konsolideringsfas mellan 24 januari 2022 och 4 februari 2022. Den har sedan dess tagit fart, vilket tyder på att tjurar återvänder till marknaden . Ändå hade den en mindre korrigering mot slutet.

Bildkälla: TradingView

Detta är i linje med Bitcoins prisåtgärd under samma period. I grund och botten, nu när Bitcoin är överlag hausseartad, kan Microstrategy också behålla sin uppåtgående trend. Dess första nyckelmotstånd är $459. Om detta motstånd bryts kan MSTR lätt testa priser över 525 USD inom februari eller mars.

Men om MSTR blir baisse igen och bryter det månatliga stödet på $317,12, kan det avsluta månaden till priser under $300.

Sammanfattning

Copy link to section

Microstrategy har återhämtat en del av sina förluster efter den senaste Bitcoin-priskollapsen. Sedan Bitcoin blev hausseartat har Microstrategy också blivit hausseartat och verkar röra sig i ett liknande mönster som Bitcoin. VD:n har uttalat att Microstrategy har för avsikt att låsa upp värde från sina Bitcoin-innehav genom hävstång.

USA Aktier & Fonder Industrier Nordamerika Teknologi