Analytiker: Goldman Sachs kan vara en aktie på $420

Av:
Feb 26, 2022
Listen
  • Mike Mayo upprepade Goldman Sachs ett "köp" med ett prismål på $420.
  • Amy Raskin och Steve Weiss höll med om den hausseartade uppmaningen på CNBC.
  • Investeringsbankens aktier har fallit med mer än 10% under året.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Aktierna i Goldman Sachs Group Inc (NYSE: GS) steg nära 3,0% på fredagen efter att Mike Mayo sa att aktien kunde klättra till 420$. Wells Fargo-analytikern upprepade sitt “köp”-betyg på GS i morse.

Amy Raskin reagerar på det hausseartade samtalet

CNBC:s “Halftime Report” sa Amy Raskin att hon fortfarande var underviktig “ekonomi” men höll med Mayos hausseartade uppmaning till Goldman Sachs. Chief investment officer på Chevy Chase Trust tillade:

Vi gillar Goldman Sachs inom ekonomi. Vi flyttar en del av vår position i JPMorgan till Goldman Sachs eftersom vi tror att det är det bättre positionerade företaget här. Har fortfarande den största andelen på nyckelmarknader. Handla till mindre än tio gånger vinsten med bra ledningsgrupp.

Tidigare i veckan sa Goldman Sachs VD David Solomon att investeringsbanken var angelägen om att “konsekvent avkastning” för sina aktieägare. Han uttryckte förtroende för att strategin fungerade och så småningom kommer att återspeglas i aktiekursen.

Steve Weiss håller med om att Goldman Sachs är en billig aktie

Förra månaden skyllde Goldman Sachs på högre kostnader och en inbromsning i handeln då resultatet för fjärde kvartalet kom undan för Wall Streets uppskattningar. Ändå höll Short Hills Steve Weiss med om Mayos positiva syn och sa:

Jag håller med Mike. Goldman är alldeles för billig. Sättet som David Solomon omarbetar verksamheten, att gå mer till avgiftsbetalande företag kommer att vara bra för investeringsbanken eftersom de har fått den guldpläterade namnskylten som kommer att hjälpa till att driva affärer.

Också på fredagen bekräftade Goldman Sachs att US Securities and Exchange Commission (SEC) hade inlett en undersökning av sina journalföringsmetoder. Banken samarbetar fullt ut med tillsynsmyndigheten.

Ad

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, eToro

10/10