EUR/USD före Macron och Marin Le Pen

Av:
apr 12, 2022
  • EUR/USD rörde sig i sidled efter det franska valet.
  • Emmanuel Macron och Marin Le Pen vann den första fasen.
  • De kommer nu att mötas den 24 april.

EUR/USD-priset gick åt sidan på måndagsmorgonen när marknaden reflekterade över det senaste franska valet och kommande viktiga ekonomiska data. Den handlas till 1,0878, där den har legat de senaste dagarna.

Macron och Le Pen möts

Frankrike är den näst största ekonomin i Europeiska unionen med en BNP på över 2,6 biljoner dollar. Det är betydligt mindre än Tyskland, som har en BNP på mer än 3,8 biljoner dollar. Därför följer investerare noga vad som händer i landet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Frankrike gick igenom ett nationellt val på söndagen och resultatet blev som de flesta förväntade sig. Emmanuel Macron, den nuvarande presidenten, tog ledningen genom att vinna 27,6% av de totala rösterna. Han följdes av Marin Le Pen, en högerextrem kandidat som fick 23% av rösterna. Jean-Luc Melenchon vann 22,2% av de totala rösterna.

Därför kommer nästa fas av valet att äga rum den 28 april då Macron och Le Pen möts. Analytiker, med hjälp av två undersökningar som gjordes på söndagen, visade att Macron hade en tidig ledning i det kommande valet.

En vinst av Emmanuel Macron kommer att leda till mer kontinuitet. Han tror på Europeiska unionen och är nära anknuten till Tyskland och andra toppländer. Å andra sidan är Le Pen skeptisk till EU och Nato. Hon har också talat positivt om Rysslands Vladimir Putin och är kritisk till invandringen.

EUR/USD kommer härnäst att reagera på de kommande amerikanska inflationssiffrorna som är planerade till onsdag denna vecka. Analytiker förväntar sig att dessa siffror visar att inflationen fortsatte att stiga kraftigt i mars och det finns en sannolikhet att trenden kommer att fortsätta.

EUR/USD prognos

EUR/USD

EUR/USD-paret förändrades lite på måndagsmorgonen efter rancevalet. På timdiagrammet har den flyttat sig något under den övre sidan av den fallande kanalen som visas i rött. Paret har också flyttat till glidande medelvärden för 25 och 15 perioder. Den har också rört sig något under den viktiga motståndsnivån på 1,0947. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta falla när björnar siktar på den nedre sidan av kanalen på 1,0840.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money