Ad

MEME-MYNTS STORHETSTID ÄR HÄR

Memeinated animation

NÄSTA 100x PRE-SALE STARTAR SNART

KÖP NU

Energiproffs förutspår att Brent-råoljepriset kan krascha med 16 %

Av:
Jun 1, 2023
Listen
  • Priset på Brent-råolja har sjunkit med över 27 % från den högsta punkten 2022.
  • Paul Sankey, en välkänd analytiker, förutspår att oljan kan falla med 16 %.
  • Det finns oro för Saudiarabien och Rysslands enhet.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Råvarupriserna är i problem eftersom tecken på mer svaghet i Kina fortsätter. Invesco råvaruindex har kraschat till $22, den lägsta nivån sedan den 22 januari har fallit med över 27% från den högsta nivån under pandemin. Priset på Brent- råolja backade till det lägsta på 72,32 USD, vilket är nära det lägsta i december 2021.

Paul Sankey tror att oljan kommer att falla till 60 dollar

Copy link to section

I en CNBC-intervju varnade Paul Sankey, ett olje- och gasproffs som driver Sankey Research, för att Brent-råolja kommer att sjunka till $60 under de kommande månaderna. Sankey är ett välkänt energiproffs som har täckt branschen i mer än 30 år.

Han citerade flera katalysatorer som kan pressa priserna mycket lägre. För det första är det faktum att den påstådda Kina-återhämtningen har blivit en hägring. Data som publicerades på onsdagen visade att landets PMI för tillverkning förblev i en sammandragningszon i maj. Andra siffror på handel och industriproduktion har också varit svaga.

Vidare noterade han att det verkar finnas splittring mellan Ryssland och Saudiarabien när det gäller leveransnedskärningar. Saudiarabien har anklagat Ryssland för att öka produktionen. Som ett resultat varnade han för att Saudi skulle kunna gå tillbaka till de marknadsandelskrig som vi upplevde för några år sedan. I ett sådant krig kommer Saudi att öka sin oljeproduktion under de kommande månaderna.

https://www.youtube.com/watch?v=yD_hKXeRyjM

När avtalet om skuldtak nästan är klart, kommer nästa viktiga katalysator för Brent-råoljepriset att vara OPEC+-mötet den 4 juni. Detta möte är ett viktigt möte eftersom det verkar som om leveransnedskärningarna som man kom överens om i maj inte har stoppat oljeprisets fria fall.

Prognos för priset på Brent-råolja

Copy link to section

Oljediagram av TradingView

Det dagliga diagrammet visar att Brent-råoljepriset har varit i en stark baisseartad trend de senaste månaderna. Den har bildat en fallande kanal som visas i grönt. Priset har rört sig under 50-dagars och 100-dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA). Den närmar sig också den nedre sidan av den fallande kanalen.

Därför, med hjälp av trendföljande principer, kommer priset sannolikt att fortsätta att falla eftersom säljarna riktar in nyckelstödet till $60, vilket är cirka 16% under den nuvarande nivån. Den baisseartade synen blir ogiltig om priset hoppar över $78,73, den högsta punkten den 25 maj.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Investera i råvaror som Guld, Vete, Litium, Olja & mer inom några minuter med vår topprankade mäklare, eToro.

10/10