Ad

MEME-MYNTS STORHETSTID ÄR HÄR

Memeinated animation

NÄSTA 100x PRE-SALE STARTAR SNART

KÖP NU

Priset på apelsinjuice drar sig tillbaka när Brasiliens skördesäsong börjar

Av:
Jun 6, 2023
Listen
  • Priset på apelsinjuice har sjunkit de senaste veckorna.
  • Denna nedgång beror mest på att detta är skördesäsongen i Brasilien.
  • Tekniskt sett har priset bildat ett trippeltopp-diagrammönster.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Priset på apelsinjuice har dragit tillbaka efter att ha stigit i höjden till rekordnivån på 295,82 $ i maj. Data sammanställd av Investing visar att apelsinjuice handlades till $274, vilket betyder att den har sjunkit med mer än 7,5% från sin högsta punkt i år. Sammantaget är apelsinjuice den tredje bäst presterande varan i år efter kaffe och foderboskap.

Efterfrågan och efterfrågans dynamik

Copy link to section

Apelsinjuice är en ledande handelsvara som konsumeras av miljontals människor varje dag. De flesta av de apelsiner som konsumeras idag kommer från Brasilien, som producerar över 16 miljoner ton apelsiner varje år. Den följs av Kina, USA, Indien och Mexiko.

Priset på apelsinjuice har varit i en stark hausseartad trend de senaste åren, som jag skrev här. Sammantaget har priset ökat med mer än 100 % under de senaste tio åren och med över 120 % under de senaste 3 åren. Detta rally beror främst på den totala nedgången i USA:s apelsinproduktion.

Cirka 70 % av all apelsinjuice som produceras i USA kommer från Florida, en stat som har gått igenom flera orkaner under de senaste åren. 2022 drabbades staten av orkanen Ian och 2017 gick den genom orkanen Irma. Dessa orkaner har lett till en nedgång i produktionen, med uppskattningar som säger att Irma ledde till 30-90% nedgång i skörden.

Det finns också oro för utbudet av apelsiner från Brasilien. I en rapport som publicerades i maj sa Fundecitrus att apelsinproduktionen i Brasilien kommer att vara 303,90 miljoner lådor. Det är en minskning med cirka 1,9 % från föregående år.

Den senaste tidens nedgång i priserna på apelsinjuice beror sannolikt på säsongsfaktorer eftersom utbudet ökar under den här tiden på året, som är skördesäsongen.

Apelsinjuice prisprognos

Copy link to section
orange juice

Apelsinjuice-diagram av TradingView

Det dagliga diagrammet visar att apelsinjuice nådde en topp på $296,90. Den har nu dragit sig tillbaka och rört sig under den viktiga stödnivån på $287,56, den högsta punkten den 4 april och 25 april. Relative Strength Index (RSI) har glidit under den överköpta nivån.

Apelsinjuicer har rört sig över 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden. Vidare har priset bildat vad som ser ut som ett trippeltoppmönster. Därför kan priset fortsätta att falla på kort sikt eftersom säljarna riktar in nyckelstödet till $239,37. Ett drag över motståndspunkten på $295,40 kommer att ogiltigförklara den baisseartade synen.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Investera i råvaror som Guld, Vete, Litium, Olja & mer inom några minuter med vår topprankade mäklare, eToro.

10/10