Kära Palantir-aktiefans: Här är nästa nyckelpris att titta på

Av:
Oct 10, 2023
Listen
  • Palantir-aktien har stigit med mer än 200% från sin lägsta punkt i år.
  • Företaget drar nytta av högre ordningsinflöden från regeringar och företag.
  • Det vann nyligen en stor order för att förbättra Storbritanniens National Health Service (NHS).

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Palantir Technologies (NYSE: PLTR) aktiekurs har gjort en anmärkningsvärd comeback efter en rad stora order och växande globala risker. Aktien hoppade till $18 på tisdagen, den högsta nivån sedan den 7 augusti. Den har stigit under de senaste tre veckorna i rad och med över 200 % från den lägsta nivån i år.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

AI, order och global instabilitet

Copy link to section

Palantir Technologies har gått bra i år då efterfrågan på lösningar för artificiell intelligens ökade. Företaget är allmänt listat som ett av de bästa AI-aktierna på marknaden, tack vare sina befintliga och kommande produkter som kallas AIP.

AIP är en mjukvarukostym som gör det möjligt för företag att bygga produkter snabbare, automatisera projekt och enkelt optimera sin verksamhet. Vissa analytiker tror att företaget kommer att bli en toppvinnare i AI-branschen på lång sikt. Denna analytiker kallade det årtiondets AI-handel.

Palantir Technologies har även vunnit stora kontrakt i år. Det vann nyligen ett stort kontrakt med den brittiska regeringen som kommer att se det genomföra en större översyn av National Health Service (NHS). Affären kommer att vara värd över 579 miljoner dollar och kommer att hjälpa NHS att analysera medicinska data, identifiera mönster och se över hela systemet.

Den andra stora nyheten var att Palantir Technologies vann ett kontrakt på 250 miljoner dollar av den amerikanska armén. Denna affär kommer att hjälpa företaget att bedriva forskning och utveckla tjänster inom AI-branschen.

Palantir Technologies aktiekurs har också stigit i takt med att världen blir en farligare plats. Kriget i Ukraina har pågått i nästan två år och det finns risker för att Israel och Hamas kampen kommer att ta månader. Detta är viktigt eftersom Palantir är en del av det så kallade militärindustriella komplexet.

Analytiker har blandade åsikter om Palantiraktiens pris. Det genomsnittliga målet för aktierna är 13 USD, vilket innebär en nedsida på 24 % från den nuvarande nivån. Morgan Stanley nedgraderade aktien nyligen medan Wedbush, Deutsche Bank och DA Davidson ökade sina mål.

Palantir aktiekursprognos

Copy link to section

Det dagliga diagrammet visar att PLTR-aktiekursen bottnade vid nyckelstödet på 13,70 $, där den misslyckats med att röra sig under sedan 23 juni, 18 augusti och 22 september. Aktien har rört sig över 50-dagars och 25-dagars glidande medelvärden, vilket är ett hausseartat tecken.

Viktigast av allt, aktien har stigit över motståndspunkten vid $17,18, den högsta svingen den 8 juni. Genom att flytta över den nivån ogiltigförklarade aktierna huvud- och axelmönstret som bildades. Därför är utsikterna för aktien hausse, med nästa nyckelnivå att titta på är den högsta YTD på $20,22, vilket är 13% över den nuvarande nivån.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

UK USA Aktier & Fonder Marknadsanalys Teknologi