USD/CNY: Renminbi bottnar inför mötet mellan Biden och Jinping

Av:
Nov 15, 2023
Listen
  • USD/CNY-växelkursen har glidit nedåt under de senaste veckorna.
  • Kina publicerade relativt stark ekonomisk statistik, vilket signalerar att det är på botten.
  • President Xi Jinping och Joe Biden kommer att hålla ett möte på onsdag.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Växelkursen USD/CNY fortsatte sin nedåtgående trend på onsdagen efter den senaste amerikanska inflationen och Kinas ekonomiska siffror. Paret kraschade till den lägsta nivån 7,2365, den lägsta punkten sedan 14 augusti. Den har sjunkit med över 1,55 % från den högsta punkten 2023.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Kina verkar vara på botten

Copy link to section

USD/CNY-paret fortsatte att falla när oron för den kinesiska ekonomin lättade. I ett uttalande visade National Bureau of Statistics (NBS) att landets arbetslöshet förblev oförändrad på 5,0%.

Ytterligare data visade att landets detaljhandelsförsäljning studsade tillbaka i oktober. Den steg med 7,6 % i oktober, högre än medianuppskattningen på 7,0 %. Detaljhandeln ökade också med 5,5 % från föregående månad.

Den kinesiska ekonomin såg också en stark industriproduktionstillväxt. Den steg från 4,5 % i september till 4,6 %, högre än medianuppskattningen på 4,4 %. Anläggningstillgångarna ökade med 2,9 %.

Dessa siffror betyder att den senaste tidens svaghet i den kinesiska ekonomin håller på att avta. Denna uppfattning stöds av den senaste tidens återkomst av järnmalm och kopparpriser. Järnmalm handlades på 128,34 dollar på onsdagen, högre än den lägsta hittills i år på 103,55 dollar.

Likaså kopparpriset har hoppat till $8,080 från förra månadens lägsta på $7,812. Dessa metaller är vanligtvis bra barometrar för den kinesiska ekonomin eftersom landet är den största importören.

Samtidigt har USD/CNY-paret nu sjunkit på grund av det fallande US-dollarindexet , som har sjunkit från årets högsta på $107,5 till det lägsta på $105,3. Dollarn har sjunkit mot andra valutor som den ryska rubeln , pundet och euron.

Denna prestation beror på att investerare nu har anammat ett risk-på-sentiment eftersom den amerikanska inflationen har sjunkit till 3,2 %. Arbetsmarknaden har försämrats och den amerikanska arbetslösheten stiger till 3,9 %.

https://www.youtube.com/watch?v=rFhLfGgPp7E&pp=ygUMVVMgaW5mbGF0aW9u

Renminbin har också stigit inför ett viktigt möte mellan Joe Biden och president Xi Jinping. I den kommer de två ledarna att försöka lösa några av de befintliga utmaningarna och normalisera relationerna.

USD/CNY teknisk analys

Copy link to section

USD/CNY-diagram av TradingView

Växelkursen för USD till CNY nådde en topp på 7,3500 den 8 september. Detta var en viktig nivå eftersom den var några poäng över nyckelpunkten på 7,3273, den högsta svingen i november förra året. Den har hittat en stark motståndsnivå runt detta intervall.

Nu har paret sjunkit under 50-dagars och 100-dagars exponentiella rörliga medelvärden (EMA). Den har rört sig under den viktiga stödnivån på 7,2430, den lägsta punkten den 1 september.

Därför är utsikterna för paret baisse, med nästa stödnivå att titta på är på 7,20. Stop-loss för denna handel är vid motståndspunkten 7,3273.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
CNY Koppar USD Ädelmetaller Forex Marknadsanalys