GameStop är i trubbel, men GME-aktien kan återhämta sig snart

Av:
Apr 25, 2024
Listen
  • GameStop aktiekurs har varit i en stark baisseartad trend sedan 2021.
  • Det finns oro för att företagets tillväxt har försämrats.
  • De flesta analytiker tror att bolaget inte kommer att överleva på lång sikt.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

GameStop (NYSE: GME) aktiekurs har varit i ett fritt fall i år eftersom investerare fortfarande är oroade över företagets framtid när efterfrågan på fysiska spel avtog. Aktien har fallit med över 37% i år, vilket gör den till en av de sämst presterande återförsäljarna i USA.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Däremot har SPDR S&P Retail ETF (XRT) knappt flyttats i år och har stigit med över 15,8 % under de senaste 12 månaderna medan GME har gått ner med över 45 %.

Bra balansräkning men trender är oroande

Copy link to section

GameStop har en av de bästa balansräkningarna inom detaljhandeln. Den har enorma summor pengar i sin balansräkning och nästan inga skulder. Det slutade det sista kvartalet med över 921 miljoner dollar i kontanter och motsvarande och över 277 miljoner dollar i kortsiktiga investeringar.

Om man tittar på den andra sidan av balansräkningen har företaget inga kortfristiga skulder och har över 17 miljoner dollar i långfristiga skulder.

Utmaningen för GameStop är att det är i en bransch som står inför en långsam död då de flesta nu köper spel online. Det finns också tecken på att spelkonsolmarknaden går åt fel håll.

Branschen, som värderas till cirka 200 miljarder dollar, går igenom sin värsta nedgång på över 30 år. Samtidigt har spelföretag som EA Sports och Take Two släppt överväldigande resultat under de senaste kvartalen.

Take Two Interactives aktie har fallit med över 16 % från sin högsta punkt i år medan Electronic Arts har dykt med 11 %. Det finns också tecken på att Microsoft lämnar konsolverksamheten eftersom tillväxten avtar.

Det bästa beviset på allt detta är de senaste GameStop-intäkterna. Dess intäkter kom in på 6,4 miljarder dollar 2020 och flyttade till 5,2 miljarder dollar förra året. Den genomsnittliga uppskattningen av dess intäkter för 2024 är 4,79 miljarder dollar följt av 4,57 miljarder dollar 2025. Denna bana kommer sannolikt att fortsätta.

Därför tror de flesta analytiker att vända GameStop är en meningslös handling och att företaget i slutändan kommer att gå i konkurs. Som sådan, i detta skede, enligt min mening, skulle det vara vettigt för företaget att använda sitt kassabehållning för att betala utdelningar, ta skulder och senare försätta i konkurs.

Kom ihåg att företagets senaste åtgärder för att diversifiera sin verksamhet inte har fungerat bra. Den flyttade in i NFT-branschen fungerade inte. Och under det senaste kvartalet tjänade dess samlarobjektsavdelning 233 miljoner dollar i intäkter, en minskning från 313 miljoner dollar ett år tidigare.

För året sjönk samlarobjektets divisionsintäkter till 754 miljoner dollar från 964 miljoner dollar ett år tidigare.

GameStop aktiekursprognos

Copy link to section
GameStop stock

GME-diagram av TradingView

Det dagliga diagrammet visar att GME-aktien har varit i en stark baisseartad trend de senaste åren. Det har ständigt hållit sig under 50-dagars och 100-dagars exponentiella rörliga medelvärden (EMA).

Aktien har också bildat ett fallande kilmönster som visas i gult. I de flesta fall är detta mönster vanligtvis ett tecken på en hausseartad vändning.

När kilen nu närmar sig sammanflödesnivån, finns det en sannolikhet att aktien kommer att återhämta sig under de kommande veckorna. Det kommer sannolikt att ske den 6 maj när företaget publicerar sina finansiella resultat.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
USA Aktier & Fonder Detaljhandel Marknadsanalys