Här är de bästa Russell 2000 (IWM) ETF-aktierna 2024

Av:
May 7, 2024
Listen
  • iShares Russell 2000 ETF har släpat efter SPY- och QQQ-fonderna i år.
  • Företag i ETF tenderar att vara mindre lönsamma i en miljö med hög ränta.
  • Biotekaktier har presterat bäst i år.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

iShares Russell 2000 ETF (IWM) har fortsatt att underprestera sina större rivaler som SPDR S&P 500 ETF (SPY) och Invesco QQQ (QQQ) ETF:er. Den har stigit med bara 2,2% i år medan de andra två har skjutit i höjden med över 5%.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Detta är en trend som har pågått under lång tid eftersom megabolag som Apple, Amazon, Nvidia och Alphabet har fortsatt att skjuta i höjden. Russell 2000- indexet består till största delen av mindre företag med tunnare balansräkningar och lönsamhet.

IWM vs SPY vs QQQ ETF:er

Bäst presterande Russell 2000 ETF-aktier

Copy link to section

Ändå har indexet haft några av de bäst presterande företagen på Wall Street i år. De flesta av dess bästa vinnare finns inom bioteknik industri, som dragit nytta av de pågående uppköpen av större läkemedelsföretag.

En närmare titt på de 20 bästa vinnarna i indexet visar att endast 3 företag – Super Micro Computer, Carvana och Oscar Health – inte är i bioteknikbranschen.

Janux Therapeutics (JANX) aktiekurs har stigit med över 478% när företaget gjort framsteg med sitt cancerläkemedel. Man arbetar med en teknologi som riktar sig mot specifika tumörantigener och T-celler. JANX007 och JANX008 har gått in i den första testfasen med uppmuntrande resultat.

Viking Therapeutics (VKTX) aktiekurs har skjutit i höjden med över 313% i år när företaget fortsatte att undersöka sitt viktminskningsläkemedel. Den publicerade nyligen starka resultat som visade att patienter som tog ett piller varje dag gick ner cirka 5,3 % av sin vikt.

Investerare hoppas att Viking Therapeutics kommer att bli ett utköpsmål av ett av de ledande läkemedelsföretagen. Om detta inte händer kommer företaget sannolikt att kämpa för att konkurrera med andra pengaföretag som Eli Lilly, Novo Nordisk och Biogen.

Longboard Pharmaceuticals aktie har hoppat

Copy link to section

Longboard Pharmaceuticals aktiekurs har stigit med över 240 % i år eftersom de fortsätter att utveckla läkemedel för patienter med neurologiska och sällsynta sjukdomar. I sin senaste uppdatering sa företaget att bexicaserin drog minskade anfall med cirka 59,8 % i anfall.

De andra toppaktörerna i IWM ETF är företag som Vera Therapeutics (VERA), Avidity Biosciences (RNA), Cullinan Therapeutics (CGEM) och Sana Biotechnology (SANA). Alla dessa aktier har skjutit i höjden med över 140%.

Å andra sidan är de sämst presterande företagen i Russell 2000-index Bakkt Holdings, Amylyx Pharmaceuticals, Liveperson, Spirit Airlines och Weight Watchers. Bakkt-aktien föll med över 88% i år då bolaget utfärdade en varning för fortsatt drift.

Weight Watchers kraschade efter att Oprah Winfrey lämnade sin styrelse medan iRobot har fallit efter att Amazon övergett sitt utköpserbjudande. Andra eftersläpande är företag som Children’s Place , Digital Turbine, Sunnova Energy och Microvast Holdings.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Index