Ocugen aktiekursanalys: goda framsteg men ett riskfyllt mönster bildas

Av:
May 29, 2024
Listen
  • Ocugen har gjort stora framsteg under de senaste månaderna.
  • Det fortsätter att testa sina mest lovande OCU400- och OCU410-terapier.
  • Dess aktie har bildat ett trippeltopp diagrammönster på det dagliga diagrammet.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Aktiekursen Ocugen ( NASDAQ: OCGN ) går bra i år då investerare fokuserar på dess pågående läkemedelsprövningar och dess milstolpar. Den har skjutit i höjden med över 177 % i år och överträffat S&P 500, Nasdaq 100 och iShars Biotechnology ETF (IBB), som har sjunkit med 2,70 %. Ocugens aktier har skjutit i höjden med över 270 % under de senaste 12 månaderna, vilket ger företaget ett börsvärde på över 440 miljoner dollar.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Bra framsteg men riskerna kvarstår

Copy link to section

Ocugen är ett litet bioteknikföretag som arbetar med gen- och cellterapier för att behandla sällsynta ögonsjukdomar.

Det blev också ett populärt namn bland investeringsgemenskapen under Covid-19-pandemin när det utvecklade Covaxin-vaccinet. Den avböjde dock sin nödtillstånd och valde ett fullständigt myndighetsgodkännande.

Ocugen har svängt sin verksamhet från Covid-vaccinerna till att skapa terapier för att behandla sällsynta blindhetstillstånd som påverkar miljontals människor globalt.

Dess läkemedel OCU400, som fick särläkemedelsbeteckningen, syftar till att behandla retinitis pigmentosa, en sjukdom som påverkar näthinnan och kan leda till synförlust. Den har nu övergått till den tredje fasen av sin rättegång. Det testar också läkemedlet för behandling av Lebers medfödd amauros, vilket leder till blindhet hos barn.

OCU400-läkemedlet har gjort betydande framsteg i sin prövning. Om det godkänns kommer det att konkurrera med LUXTURNA, ett läkemedel som kostar cirka 850 000 dollar i USA.

Ocugen utvecklar också OCU410-läkemedlet som fokuserar på torr åldersrelaterad makuladegeneration (AMD), ett tillstånd där näthinnaceller dör och inte förnyas. Detta läkemedel är i ½ fas av sin prövning.

Dess andra program är OCU410ST för behandling av stargardt och OCU200 för behandling av diabetiskt makulaödem. OCU200 placerades i ett kliniskt lastrum, vilket förhindrade ytterligare prövning ett tag.

Därför, som jag har skrivit tidigare , är Ocugen en investering med hög risk och hög belöning. Som med andra bioteknikföretag kommer ett godkännande för sin OCU400-behandling att leda till en kraftig ökning av aktiestocken och vice versa.

En potentiell risk för företaget på kort sikt är att det kan behöva samla in pengar för att öka sin balansräkning. Ocugen noterade en nettoförlust på över 11 miljoner dollar under första kvartalet. Det har förlorat över 70 miljoner dollar under de senaste fem kvartalen.

Samtidigt avslutade det kvartalet med cirka 26,4 miljoner dollar i kontanter och motsvarande, en minskning från 39,5 miljoner dollar i december. Ledningen har förbundit sig att öka sin balansräkning genom att använda “aktieägarvänliga möjligheter.”

Ocugen aktiekursanalys

Copy link to section
Ocugen stock

OCGN-diagram av TradingView

Tekniskt sett ser det inte bra ut för OCGN-aktien. Som visas ovan har aktien bildat ett trippeltoppmönster på $2,07 och en halsringning på $1,10. I de flesta fall är detta ett av de bästa baisseartecknen på marknaden.

Ocugens genomsnittliga riktningsindex (ADX) har också lutat nedåt, vilket signalerar att det hausseartade momentumet håller på att tappa fart. Därför är aktiens utsikter baisse, med nästa punkt att titta på är urringningen på $1,10, vilket är cirka 30% under den nuvarande nivån. Denna uppfattning kommer att bekräftas när aktien kraschar under 50-dagars och 100-dagars glidande medelvärden.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

USA Aktier & Fonder Trade Ideas