Bør jeg købe guld efter det aktuelle prisfald?

Af:
op mar 20, 2022
  • Guldprisen er faldet fra dets seneste højder.
  • Den amerikanske centralbank har hævet renten med 25 basispoint.
  • Ruslands angreb på Ukraine er fortsat i fokus

Guldprisen er faldet fra dens seneste højder på over $2000, der blev registreret den 8. marts, da efterspørgslen efter de sikre aktiver begyndte at stige efter håbet om et fremskridt i fredsforhandlingerne mellem Rusland og Ukraine, samt effekterne fra den amerikanske renteforhøjelse.

Den amerikanske centralbank hævede renten med 25 basispoint i denne uge, hvilket påvirkede den amerikanske dollar positivt, og styrkelsen af den amerikanske dollar i de seneste dage havde omvendt en negativ indflydelse på guldet.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Den amerikanske centralbank overraskede også de handlende med dens forsigtige udmeldinger i forbindelse med de kommende møder, og den amerikanske centralbank kunne således vælge at opføre sig mere aggressivt, hvis inflationen forbliver på det nuværende høje niveau eller højere.

Federal Reserve-formanden Jerome Powell advarede også om, at Rusland-Ukraine konflikten udgør en trussel for inflationen, og de stigende amerikanske renter har en tendens til at presse guldet, da renten forøger alternativomkostningerne ved at holde det ikke-afkastende aktiv.

En række tegn på fremskridt i forbindelse med forhandlingerne om at afslutte krigen i Ukraine fik investorerne til at genoverveje mere risikable aktiver.

Den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky sagde, at forhandlingerne er blevet “mere realistiske”, mens Rusland sagde at de forslag der drøftes er tæt på et kompromis. David Jones, der er leder for markedsstrategi hos Capital.com sagde:

Vi har set det invasionsdrevne momentum og spekulative raseri (efter guld) køle massivt af i løbet af de sidste ti dage. Guldprisen er faldet med 2,8% i denne uge, idet optimismen over fredsforhandlingerne løftede stemningen på de bredere finansielle markeder, hvilket igen svækkede efterspørgslen på sikre aktiver.

På den anden side kunne guldprisen finde støtte igen, hvis forhandlingerne om at afslutte krigen mellem Rusland og Ukraine forværres.

USA’s præsident Joe Biden sagde til den kinesiske præsident Xi Jinping, at det ville få “konsekvenser”, hvis Kina tilbyder materiel støtte i forbindelse med Ruslands invasion af Ukraine.

Teknisk analyse

Guldprisen er faldet fra dens seneste højder på over $2000, hvilket blev registreret den 8. marts, og den nuværende pris befinder sig nu på $1921.

Datakilde: tradingview.com

Prisen på dette ædelmetal kunne finde støtte igen, hvis forhandlingerne om at afslutte krigen mellem Rusland og Ukraine forværres. Hvis prisen dog stiger til over $1950, så vil dette være et signal om at handle med guldet, og så er vejen banet i retning af $2000.

Det vigtige støtteniveau er på $1800, og hvis prisen falder under dette niveau, så vil dette være et klart “salgssignal”, og det næste mål kunne ligge på omkring $1750.

Opsummering

Guldprisen er fortsat under pres efter at den amerikanske centralbank overraskede de handlende med forsigtige udmeldinger i forbindelse med de kommende møder. Efterspørgslen på de sikre aktiver blev også ramt grundet håbet om fremskridt i fredsforhandlingerne mellem Rusland og Ukraine, da den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky udtalte, at forhandlingerne er ved at blive “mere realistiske”.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.