EUR/USD-prognose efter ECB-medlem antyder stigning på 0,50%

Af:
op maj 17, 2022
  • EUR/USD-parret steg markant tirsdag.
  • Den hollandske centralbank præsident antydede en renteforhøjelse på 0,50%.
  • Eurostat offentliggjorde stærke BNP-tal for euroområdet.

Euroen steg til himmels denne tirsdag efter den relativt aggressive udtalelse fra den hollandske centralbank præsident. EUR/USD-parret steg til et højdepunkt på 1,0545, hvilket var det højeste niveau siden 11. maj. Parret er nu steget med mere end 1,8% fra dets laveste niveau i denne måned.

Aggressive ECB kommentarer

EUR/USD-parret steg i takt med at den tone hos den Europæiske centralbank (ECB) blev mere og mere aggressiv. I en erklæring sagde chefen for den hollandske centralbank, Klaas Knot at banken burde hæve renten med 0,50% i forbindelse med mødet i juli.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Klaas ses ofte som en af de mest aggressive embedsmænd i ECB. Når dette så er sagt, så er der tegn på, at banken vil begynde at hæve renten hurtigere end forventet. Han tilføjede :

”Baseret på den nuværende viden ville jeg foretrække at hæve vores styringsrente med et kvart procentpoint. Medmindre nye indkommende tal i de næste par måneder tyder på, at inflationen udvides yderligere eller akkumuleres. Hvis dette sker, så bør større stigninger heller ikke udelukkes.”

Han er ikke alene i at mene dette. I en erklæring i sidste uge udtalte chefen for den tyske centralbank, at ECB burde handle snarere før end senere i forbindelse med renteforhøjelserne. Centralbankens chef Christine Lagarde har ligeledes givet udtryk for dden samme mening.

EUR/USD-parret steg også kraftigt efter de positive økonomiske tal fra euroområdet. Ifølge Eurostat voksede blokkens økonomi med 5,1% i første kvartal. Denne stigning var bedre end gennemsnitsestimatet på 5,0%.

Alligevel er stagflation og recession de største bekymringer for ECB lige nu. Stagflation finder sted, når den økonomiske vækst aftager sig, mens inflationen forbliver på et forhøjet niveau. En recession vil sandsynligvis ske på grund af de høje olie- og gaspriser.

EUR/USD prognose

EUR/USD

EUR/USD dannede et nedadgående flagmønster som vist i sort ovenfor. Derfor, ved at bevæge sig opad, så lykkedes det for parret at ugyldiggøre denne negative udvikling. Det er nu lykkedes parret at bevæge sig over det vigtige modstandsniveau på 1,0471, hvilket var det laveste niveau den 28. april. Det har også bevæget sig over de 25-dages og 50-dages glidende gennemsnit, mens Relative Strength Index (RSI) nærmer sig det overkøbte niveau.

Derfor er der en sandsynlighed for, at parret vil fastholde en opadgående tendens, idet markedet retter blikker mod det vigtige modstandsniveau på 1,0650.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money