ARK-analyse om at Bitcoin kunne stige med $500.000, er forkert

Af:
op aug 10, 2022
Listen to this article
  • Vores dataanalytiker graver ned i ARK Analysts prognose om, at Bitcoin vil kunne stige til $500.000.
  • Ashmore argumenterer dog for, at ARK's analyse skal tages med et gran salt, da tilgangen er forsimplet.
  • Blackrock / Coinbase udviklingen er dog stadig positiv, og er en nyhed, der burde kunne påvirke markederne.

Der er masser af høje prisprognoser derude i kølvandet på nyheden i denne uge om, at Blackrock, der er en af verdens største kapitalforvaltere, ville tilbyde kryptovaluta til investorerne via Coinbase.

Analytiker forudsiger prisen på Bitcoin at stige voldsomt

Ark Invest-analytikeren Yassine Elmandjra er en af de analytikere, der kommer med svimlende prisprognoser.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

“Jeg vil sige, at dette er langt det stærkeste signal, som vi har set i forbindelse med institutioner, der betragter kryptovaluta som en ny aktivklasse, og ikke mindst at Wall Street langt om længe er klar til at tage springet her,” sagde Elmandjra under et webinar i går. “Jeg tror, at et partnerskab af denne kaliber vil kunne hente milliarder af dollars ind i kryptoaktiv klassen i løbet af de kommende år.”

Han fortsatte derefter med at dele resultaterne fra ARK-analysen, som jeg selvfølgelig ikke kunne lade være med at grave ned i.

Baseret på Bitcoins afkast i løbet af de sidste ti år, så har ARK besluttet sig for, at veldiversificerede porteføljer skal omfatte 2,5% – 6,5% baseret på investorernes risikotolerance. Jeg er ikke sikker på, hvordan de ankom til denne analyse (jeg ville elske at se tallene!), men det virker som et rimeligt udsagn, der ikke desto mindre er enorm generalisering.

Der er helt sikkert investorer derude, hvor Bitcoin ikke er en velegnet løsning (f.eks. kortsigtede investorer, og dem der allerede har korrelerede værktøjer osv.), og på den anden side er der også de investorer, der ville være i stand til at håndtere mere end en tildeling på 6,5%.

Derudover er det fejlagtigt at basere den anbefalede allokering fremadrettet baseret på Bitcoins tidligere præstationer. Ikke alene gælder den klassiske “tidligere præstationer er ikke en indikation for fremtidige afkast”, men bærer faktisk endnu mere vægt, når det kommer til Bitcoin.

Derfor, hvad kan vi præcist konkludere ud fra Bitcoins prisbevægelser mellem 2012 og 2015, som vil hjælpe os med at opnå den perfekte allokering til mønten fremover? Dette var en periode, hvor Bitcoin stadig levede i nichehjørnerne af internettet, og var stort set ukendt af mainstream-medierne og havde endnu ikke lanceret sit angreb på den traditionelle finansverden. Set fra et makrosynspunkt, så er disse prisdata i det væsentlige fuldstændig irrelevante.

Men Elmandjra konkluderer alligevel, at baseret på ARKs anbefalede tildelinger på 2,5% til 6,5% (uanset hvordan de blev beregnet), så kunne Bitcoin stige med henholdsvis $200.000 og $500.000. Det er her alle de sexede overskrifter om “Bitcoin kunne ramme $600.000, ifølge ARK” stammer fra.

Vil Bitcoin ramme $600.000?

Øh… det ved jeg ikke. Men denne analyse er under alle omstændigheder i bedste fald en stik-fingeren-i-luften ting. Du kan ikke bare antage, at alle Blackrocks kunder vil investere i Bitcoin, og derfor hælde mellem 2,5 % og 6,5 % af deres AUM ind i Bitcoins markedsværdi. Jeg er stor tilhænger af at tage en hurtig genvej i forbindelse med en model hist og her, men altså helt ærligt.

Dette er dog fantastiske nyheder for Bitcoin som helhed, og så meget ser i det mindste ud til at være ubestridt. Det er denne slags positive signaler, som virkelig hjælper med at bringe aktivet – som jeg anser som værende sin egen selvstændige aktivklasse – til næste niveau. Det er således et væsentligt tegn på den institutionelle udbredelse – noget som ville have været en fjern drøm for blot et par år siden.

Det interessante i denne sammenhæng er reaktionen på Bitcoins pris, som støt er vokset, men dog ikke i overvældende grad i nyhederne, med et spring på omkring 4%. Sammenlign dette med Teslas meddelelse om, at bilproducenten havde Bitcoin på sin balance i 1. kvartal sidste år, hvor Bitcoin efterfølgende steg med 15%.

Blackrock er den største institutionelle formueforvalter i verden, og denne meddelelse betyder, at deres kunder nu vil have adgang til at købe Bitcoin. Coinbase -investorerne bemærkede dette på aktiemarkedet hvor den problemramte aktie ikke så næ så tynget ud efter en pumpe på 75% i kølvandet på nyhederne.

Jeg føler mig dog ikke tryg ved at sætte et tal på, hvad dette nu betyder, så du vil ikke få nogen “Bitcoin rammer $1 million” overskrifter ud af dette. Analysen af Elmandjra er mangelfuld af mange forskellige grunde – og for at tilføje endnu en grund; hvis Blackrock-klienterne hælder midler ind i Bitcoin, så vil dette starte en dominoeffekt med andre institutionelle ledere, hvilket betyder, at flere penge sandsynligvis vil strømme ind. Blackrock vil ikke bare pludselig investere i den orange mønt i isolation, mens resten af markedet blot ser passivt til.

Så ja, dette er fantastiske nyheder for Bitcoin-tyrene. Men at tallene siger, at Bitcoin vil ramme $500.000? Næh – det er bare en tilfældig udtalelse.

Men hey, hvis nogen har en direkte linje til Elmandjra, så vil jeg rigtigt gerne tage et grundigt kig på tallene.